Карадайъ: Държавата е в колапс заради тежка некомпетентност

Pan.bg 24 яну 2020 | 10:12 views (220) commentaries(1)
img
blitz.bg


Нужно е да се формулират ясни приоритети на база на програмата на ДПС за ускорено догонващо икономическо развитие на страната, каза той

Не само, че няма да се решат проблемите. Те са нови и тежки във всички сектори. Както и да го погледнете, г-жи и г-да от ГЕРБ, това е положението. Държавата е в колапс. Налице са доказателства за тежка некомпетентност. Това каза председателят на ДПС Мусафа Карадайъ по време на дебатите по вота на недоверие в Народното събрание.

Убедени сме във вредата, която управляващото мнозинство нанася на демокрацията и живота и здравето на всички български граждани.

"Провалът на правителството на ГЕРБ в областта на околната среда и водите, а и в цялостната политика, е факт. Това а закономерният резултат от 10-годишно некадърно управление.

Днес ГЕРБ яростно защитава тезата, че в областта на околната среда и водите са постигнати такива големи успехи, че само опозицията не може да ги види и оцени", посочи още председателят на ДПС.

"Верни на инстинкта си за самосъхранение ГЕРБ извършиха персонални промени, за да се опитат да потушат напрежението и така смятат да продължат. Не само няма да се решат проблемите, напротив, ще се задълбочават. Както и да го погледнете госпожи и господа от ГЕРБ – това е положението", допълни Карадайъ.

"Нещата се влошават и не се подобряват. Държавата е в колапс. Многократно сме го заявявали и сме посочвали причините. Налице са доказателства за тежка некомпетентност, несистемно мислене и политическо късогледство", каза той. Според него след днешния дебат са важни политическите и управленски поуки.

Той посочи, че ДПС са адекватни на изискванията за времето и със своята програма ще бъдат активни в привеждането в действие на зеления пакт на ЕС заедно с всички отговорни политически партии.

Според него днешните дебати са за 10-годишна управленска немощ.

"Нужно е да се формулират ясни приоритети на база на програмата на ДПС за ускорено догонващо икономическо развитие на страната. Зеленият пакт на ЕС е огромна възможност за хората, за бизнеса и за държавата. Да си пожелаем общо съгласие и общ успех в постигането на тази голяма цел. Няма време", допълни още Мустафа Карадайъ.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  Borei 24 яну 2020, 10:39
   
  6
   
  0

  Може ГЕРБ да са некадърни, доказуемо е даже, НО ще е огромна грешка, турци да ни управляват!!!!

  "Нужно е да се формулират ясни приоритети на база на програмата на ДПС за ускорено догонващо икономическо развитие на страната. Зеленият пакт на ЕС е огромна възможност за хората, за бизнеса и за държавата. "

  Всичко това си го можем и БЕЗ турците!
  Догонващо? Да, понеже хората ни избягаха за повече пари... Ако глупостта на САЩ и Запада продължи, то скоро много наши ще се завърнат и ще направим огромен икономически скок. Просто сега всичко е в застой, понеже я няма "младата вълна"....
  НО в никакъв случай не трябва турци да определят в България, какво да правим!!!

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker