ДАНС е подслушвала командира на българските ВВС...Прокуратурата каза защо Гешев пита за имунитета на Радев

Pan.bg 28 яну 2020 | 16:41 views (539) commentaries(1)
img vesti.bg

Прокуратурата е установила данни "за висока степен на вероятност за съпричастност към престъпна дейност на президента"

С лед призива на президента към главния прокурор Иван Гешев да обясни мотивите си за отправеното питане към Конституционния съд за задължително тълкуване на чл. 103 от Конституцията, високия обществен и медиен интерес, от прокуратурата обясниха защо Гешев иска тълкуването на този член от Конституцията.

Според прокуратурата има досъдебно производство "за висока степен на вероятност за съпричастност към престъпна дейност, предмет на разследване, на лице, заемащо висша държавна длъжност – президент на Република България, като установените евентуални престъпни действия не са свързани пряко с изпълнение на службата му".

"В хода на образувано и водено от Специализираната прокуратура наказателно производство, наблюдаващите прокурори на 22.01.2020 г. са извършили цялостен анализ на доказателствената съвкупност, включително и на приобщени по делото веществени доказателствени средства (събрани чрез използването на специални разузнавателни средства експлоатирани от ДАНС, спрямо командира на ВВС генерал-майор Ц.Ст.). При така извършения анализ са констатирани данни и доказателства „за висока степен на вероятност за съпричастност към престъпна дейност, предмет на разследване, на лице, заемащо висша държавна длъжност – президент на Република България, като установените евентуални престъпни действия не са свързани пряко с изпълнение на службата му", се казва в съобщението.

След анализ на СРС-та на проведени телефонни разговори прокуратурата разкрива, че същите са по повод вероятно извършвана проверка от Антикорупционната комисия по отношение на г-жа Д.Р.

"Наблюдаващите прокурори считат, че може да се приеме във висока степен на достоверност предположението, че пълното извършване на тази проверка на КПКОНПИ е била осуетена поради укриване на документи", пише още в съобщението.

Заб.ред. Заглавието е на редакцията
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  САМО НАПРЕД 28 яну 2020, 17:29
   
  5
   
  4

  САМО ТАКА- БОЙ ПО ПЕДЕРАДЕВЩИНАТА!

  СТИГА КОРУПЦИЯ! СТИГА КОМУНИЗЪМ!Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker