COVID-19: Изследователи развенчават мита за коронавируса

Pan.bg 31 мар 2020 | 12:45 views (423) commentaries(0)
img Pan.bg
Жертвите на Covid-19 често се заразяват с други респираторни вируси, се казва в проучване от медицинския факултет на университета в Станфорд. Поради това той поставя под въпрос предположението, че хората с вирусно респираторно заболяване не могат да се заразят с коронавирус, цитира тази информация агенция Reuters.
Предварителният анализ на медицинския факултет от университета Станфорд показва, че около един на всеки пет души с Covid-19 също са заразени с други респираторни вируси, съобщава уебсайтът на факултета, цитиран от Reuters.
Освен това, около един на всеки десет души със симптоми на респираторно заболяване в спешно отделение, които впоследствие са показали положителен тест за общ респираторен вирус, също е инфектиран и с коронавирус.
Поради това резултатите от този анализ опровергават предположението, че пациентите с вирусно респираторно заболяване не могат да хванат коронавируса.
„В момента, ако пациентът покаже положителен тест за друг респираторен вирус, смятаме, че няма Covid-19. Въпреки това, като се има предвид степента на съпътстващата инфекция, която наблюдавахме в тази извадка, това е неправилно предположение“, казва Нигам Шах, доцент в медицинския факултет, цитиран от Reuters.
Тест с висока прецизност
Нов скрининг тест за Covid-19 с висока степен на прецизност е създаден от учени в Централния изследователски институт по епидемиология на руската здравна служба "Роспотребнадзор", цитира нейно комюнике агенция Reuters.
Според департамента този тест отговаря на всички съвременни стандарти за чувствителност и специфичност и не дава фалшиви положителни резултати.

Източник: Reuters
Снимка: © REUTERS / Sergio Perez
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още
eXTReMe Tracker