COVID-19: В Русия, заради коронавируса, изпитват остра необходимост от апарати за вентилация на белите дробове

Pan.bg 01 апр 2020 | 13:27 views (290) commentaries(0)
img
Pan.bg
Според някои руски медии, цитирайки информация на Министерството на здравеопазването на Руската федерация (МЗ на РФ), лечебните заведения в регионите на страната, са били изправени пред тотален недостиг на механични вентилационни апарати за белите дробове.
„В руските региони в момента има недостиг от почти 9000 апарата за изкествена вентилация на белите дробове. Това демонстрират резултатите от исканията до МЗ на РФ, които са изпратени от различни градове и села на Русия. Това число се базира на ориентировъчни данни за влошаващата се епидемиологична ситуация поради коронавируса: новите инфекции се увеличават, а заразените се възстановяват твърде бавно. Освен това вентилационните апарати не са единственият проблем, който беше предизвикан от пандемията. Установено е, че в Русия, в случай на влошаване на епидемиологичната ситуация, може да има липса на специални устройства за EКMO - екстракорпорална мембранна оксигенация (за насищане на клетките на пациента с кислород), изолационни боксове и мобилни рентгени“, съобщава руският информационен сайт LIVE 24.
По-рано беше съобщено, че руските болници са напълно екипирани с цялото необходимо медицинско оборудване и устройства, но предвид влошаващата се ситуация с разпространението на коронавирусната инфекция в Русия, това може да доведе до много сериозни проблеми.Като се има предвид, че цената на един вентилаторен апарат е около 15 000 US$, за осигуряването всичко нужно от бюджета, е необходимо да се отделят около 130-150 млн. US$.


Източник: LIVE 24
Снимка: © Пресс-служба Минздрава РФ
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още
eXTReMe Tracker