COVID-19: Израелските разузнавателни служби „хващат“ Covid - 19 по целия свят

Pan.bg 08 апр 2020 | 16:03 views (374) commentaries(0)
img
Pan.bg
Специалните звена на Дирекцията за военно разузнаване на МО на Израел през последните седмици насочиха вниманието си от геополитическите врагове на еврейската държава, като Иран и ливанското движение "Хизбула", към "смъртоносния коронавирус, който вече е убил 60 израелци", пише вестник The Jerusalem Post.
Когато вирусът навлезе в Израел, служители отдела за научни изследвания на Дирекцията за военно разузнаване на Министерството на отбраната на страната и специалният отдел „8200” в сътрудничество с Министерството на здравеопазването откриха национален информационен център за коронавирус в медицинския център "Шеба" в Тел Хашомер.
По думите на военен специалист, цитиран от The Jerusalem Post, около 300 офицери от изследователския отдел на израелското военно разузнаване работят денонощно, за да „събират всички налични данни за болестта“. "През изминалия месец се съсредоточихме върху нов враг - коронавирусът", подчерта той.
Използвайки възможностите за събиране на военно разузнаване, офицерите систематизират информацията за вирусите по целия свят, включително официалната държавна статистика, изследванията, публикациите в социалните медии и дори „фалшиви новини“ за Covid-19. Според проучвания, проведени от специалния отдел, наред с други неща, са открити „вирусни горещи точки“, например синагоги извън Израел, след което са взети решения за спиране на работата им.
Въпреки че повечето военни не разполагат с медицински познания, те работят в тясно сътрудничество с лекари и други цивилни специалисти от израелското Министерство на здравеопазването.

Източник: The Jerusalem Post
Снимка: © The Jerusalem Post
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още
eXTReMe Tracker