Днес Военната академия открива новата учебна година

Pan.bg 01 сеп 2020 | 08:49 views (489) commentaries(0)
img пан.бг
Източник: otbrana.com

Днес Военната академия открива новата учебна година
Ще участват президентът и върховен главнокомандващ Въоръжените сили ген. Румен Радев, вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

През учебната 2020/2021 г. във Военна академия „Г. С. Раковски” ще се обучават слушатели в магистърската специалност „Организация и управление на военни формирования на оперативно ниво” със седем специализации от професионално направление „Военно дело” на факултет „Командно-щабен”, както и слушатели в магистърска специалност „Стратегическо ръководство на отбраната и въоръжените сили” на факултет „Национална сигурност и отбрана”. През настоящата учебна година ще продължи подготовката на докторанти и обучението на специализанти в курсове за следдипломна квалификация.

Държавният глава и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили ген. Румен Радев ще бъде на посещение във Военната академия „Георги Стойков Раковски“, където ще открие новата учебна година в най-старото висше военно училище у нас, съобщават от пресслужбата на президента. От 10.00 часа президентът ще приеме почетния строй, след което ритуал за здраве и благоденствие ще бъде отслужен от Белоградчишкия епископ Поликарп. На откритата сцена в парка на Военна академия държавният глава ще приветства от 11.00 часа участниците в тържественото събрание по повод началото на учебната година.

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов ще открият новата учебна 2020/2021 г. година за слушатели във Военна академия „Г. С. Раковски“. Церемонията ще се състои днес, 1 септември. По традиция двамата ще изнесат и първите академични лекции, съобщават от Пресцентъра на МО.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка