Все повече страни затягат карантинните ограничения поради пандемията на COVID-19

Pan.bg 26 сеп 2020 | 10:20 views (900) commentaries(0)
img
pan.bg

Все повече страни засилват противоепидемичните мерки във връзка с пандемията на коронавирус COVID-19. Най-строги са в Израел, където е въведена тотално затваряне. Ограничени не само публичните срещи и работата на предприятията, но и въздушното движение. Само тези, които са успели да закупят самолетен билет преди 14 часа в петък, 25 септември, ще могат да летят от Израел. Останалите ще трябва да останат в страната поне до 10 октомври, съобщава телевизионния канал Русия 24.

Под карантина са и няколко града в централната част на Великобритания. През последните дни те все повече бият антирекорди относно ежедневното нарастване на броя на заразените. На този фон властите наложиха вечерен час и затвориха заведенията за обществено хранене.

Същите мерки бяха приети и във Франция. А в отговор на това, собствениците на фирми излязоха да протестират пред сградите на местното правителство. Те разбиваха бутилки вино и се заканиха да заведат дело в съда.

Жителите на Испания също се обявиха срещу по-строгите карантинни ограничения, след като властите предложиха да изолират столицата. Ограничения за движение вече има в 37 области с трудна епидемична обстановка. Сега към тях могат да се добавят още осем.

Източник: vesti.ru Снимки: my.ntv.ru

Превод и редакция: pan.бг
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*