Учените съобщават за три нови симптома на коронавирус

Pan.bg 15 окт 2020 | 10:18 views (646) commentaries(0)
img
pan.bg

Мускулната болка, умора и мехури по краката може да показват, че пациентът е заразен с коронавирус, пише Daily Mail, позовавайки се на резултатите от изследването, предоставени на Консултативната група за правителствени изследвания на британското правителство.

Изданието пояснява, че тези показатели няма да бъдат включени в списъка на симптомите на коронавирус, съставен от Националната здравна служба на Кралството, за да не се претовари системата за тестване. Отделът посочва високата температура, кашлицата и загубата на миризма като основни симптоми на коронавируса.

Както посочват учените, симптомите могат да бъдат много различни при представители на различни възрастови групи, при една трета от всички британци, заразени с коронавирус, заболяването протича безсимптомно, отбелязва вестникът.

Според университета "Джон Хопкинс" в света са установени над 36,8 милиона случая на коронавирусна инфекция, над 1 милион души са починали. Най-високата заболяемост е отбелязана в САЩ - 7,6 милиона случая, Индия (6,9 милиона) и Бразилия (5 милиона). Русия е на четвърто място в света по заболеваемост от коронавирус.

Източник: vedomosti.ru Снимка: b1.m24.ru

Превод и редакция: pan.бг
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*