Нови ограничения: Кои са държавите, на чиито граждани е забранено влизането в България

Pan.bg 30 ное 2020 | 15:10 views (655) commentaries(0)
img pan.bg
Източник: Iskra.bg,Зорница Буковска -

Нови мерки, свързани с разпространението на COVID-19 в България ще бъдат валидни от 1 декември. Те се отнасят всички граждани, желаещи да влязат на територията на страната с някои изключения. Считано от утре представители на други държави няма да имат право да преминават през различните гранични пунктове с въздушен, морски, железопътен или автомобилен транспорт. Новата заповед е публикувана в Единния информационен портал за COVID-19 (https://coronavirus.bg/bg/news/904).

Някои важните моменти са:

Всички лица, на които е разрешено влизането в страната, се допускат у нас без да е необходимо да представят документ, показващ отрицателен резултат PCR тест. Всички лица, на които е разрешено влизането в страната, но пристигат с начална точка на отпътуване от трети страни се допускат на територията на Република България при предоставен документ, показващ отрицателен резултат PCR тест до 72 ч. преди влизането в страната.

Лицата без тест за COVID-19 се поставят под карантина за срок от 10 дни в дома или в друго място за настаняване, в което лицето е посочило, че ще пребивава, с предписание, издадено от директора на съответната регионална здравна инспекция или оправомощено от него длъжностно лице. Предписанието се отменя, ако в срок до 24 ч. се предостави отрицателен PCR тест.

При установяване на пътник с COVID-19 на борда на въздухоплавателно средство, което е кацнало на територията на България, членовете на кабинния екипаж, обслужвал пътника с коронавирус не се планират за следващ полет, като се поставят под карантина за срок от 10 дни с предписание, издадено от директора на съответната регионална здравна инспекция или оправомощено от него длъжностно лице.


Засега действието на заповедта ще продължи до 31 декември.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка