ВМА ще ваксинира запасни и резервисти

Pan.bg 26 яну 2021 | 16:16 views (937) commentaries(2)
img pan.bg
Източник: otbrana.com

Между ВМА и Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва (СОСЗР) ще бъде координирана дейността по ваксиниране срещу COVID-19 на членовете на военно-патриотичната организация. Това стана ясно днес на среща на заместник-началника на ВМА по войсковото медицинско осигуряване и секретар на НОЩ полковник доц. д-р Димо Димов, д.м. с председателя на СОСЗР генерал от запаса Златан Стойков и главния секретар на Съюза полковник от запаса Павел Станев. В най-скоро време ще бъде създадена организация в столицата и страната, за да бъдат включени желаещите членове на СОСЗР в третата фаза на Националния план за ваксинация срещу COVID-19, която е за служители, участващи в поддържане на функционирането на основни за обществения живот дейности, включително от сектор „Отбрана“. ВМА е отворена за разговори с всички военно-патриотични организации, подчерта полк. Димов.

Видяхме с очите си, че ВМА работи активно по ваксинирането, съобразно Националния план. Определената зала е оборудвана с 10 работни места. За два часа тази сутрин бяха ваксинирани 140 души. За един час сме в състояние да извършим ваксинация на 90-95 желаещи, каза полк. Димов. Ако се налага има възможност да се мине на двусменен режим или да се оборудва по-голяма зала. Не сме наблюдавали значителни странични ефекти, допълни заместник-началникът на ВМА. На специални табла е предоставена информация за двете ваксини Pfizer/BioNTech и Moderna. В отделно помещение се попълва декларация за информирано съгласие. ВМА формира и мобилни екипи за ваксиниране във военните формирования. С една дума – работи се професионално.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 2

 1. #1
  Borei 26 яну 2021, 18:49
   
  5
   
  4

  Абсолютен дебилизъм!!!

  1. Няма изобщо нужда от някаква ваксинация против "зараза", която за повече от година вече е доказала, че не е опасна за масите, за целия народ!
  2. Тези ваксини на "супер производителите" Pfizer/BioNTech и Moderna нямат изобщо доказателства за тяхната БЕЗОПАСНОСТ и ЕФЕКТИВНОСТ!!!
  3. Като обединим дори и само тези две позиции 1.+2. се разбира веднага, какво означава 3. "В отделно помещение се попълва декларация за информирано съгласие."

  Това май е съгласие за освобождаване от отговорност на всички, участващи в този идиотизъм? Ами ако някои от "ваксинираните" получат сериозни здравословни увреждания или даже починат от това, то Pfizer/BioNTech и Moderna и организаторите на тази "ваксинация" са освободени от отговорност!

  С една дума тази "декларация за информирано съгласие" може да се разглежда и като "подписване/съгласие на смъртната присъда"!
  Дори и тези производители нямат изобщо представа, какво ще стане с "ваксинираните" след половин година, след 2 години или след 5?

 2. #2
  jeliazko3y 28 яну 2021, 11:43
   
  0
   
  0

  На всяка цена ваксинирайте тези от атлантическия съвет, начело с Паси. Задължително с по две ваксини наведнъж.

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка