Генерал-майор Иван Лалов минава в запаса, полк. Венелин Венев ще бъде новият директор на Служба „Военно разузнаване”

Pan.bg 07 юли 2021 | 16:36 views (1233) commentaries(0)
img пан.бг
Източник: Otbrana.com

Полк. Венелин Венев ще бъде предложен за нов директор на Служба „Военно разузнаване”. Той ще бъде удостоен и с висше офицерско звание „бригаден генерал“. Това става ясно от предложението на правителството до президента за издаване на указ.

Министерският съвет прие също решение да предложи на президента да издаде указ, с който да освободи генерал-майор Иван Лалов от длъжността „Заместник-командващ на Съвместното командване на силите“ и от военна служба, считано от 09.08.2021 година, поради навършване на пределната възраст за притежаваното военно звание.

Предлагат промени в генералските длъжности
Министерският съвет прие Решение за предложение до Президента на Република България за издаване на Указ за изменение и допълнение на Указ № 85 от 28 февруари 2012 г. за утвърждаване на длъжностите във въоръжените сили на Република България и Националната служба за охрана, изискващи висши офицерски звания за:
1. Промяна на наименованието на длъжността „Директор на служба „Военна информация“ на „Директор на Служба „Военно разузнаване“ в съответствие със Закона за изменение и допълнение на Закона за военното разузнаване (обн., ДВ, бр. 69 от 2020 г.).
2. Отразяване на промените в системата за командване и управление от 1 септември 2021 г., като длъжностите, изискващи висши офицерски звания се привеждат в съответствие с изградената организационна структура на въоръжените сили, трансформирането на системата за командване и управление, и логистичното осигуряване на въоръжените сили.
3. Заличаването от 1 август 2021 г. на длъжността „Директор на дирекция „Комуникационни и информационни системи“ във Военния секретариат на Европейския съюз в Брюксел, Белгия“ предвид изтичане на мандата за заемането й.
Министерският съвет прие също така Решение за предложение до Президента на Република България за издаване на указ, с който да освободи бригаден генерал Васил Събински от длъжността „Директор на дирекция „Комуникационни и информационни системи“ във Военния секретариат на Европейския съюз“ в Брюксел, Белгия.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка