Народът изпрати с аплодисменти проф. Юлиaн Вучков

Pan.bg 26 сеп 2019 | 18:12 views (664) commentaries(0)
img dir.bg

Управляващите не почетоха паметта му

Телевизионната легенда проф. Юлиан Вучков бе изпратен от стотици граждани в столичния храм "Св. Седмочисленици". Още в 11,30, половин час преди обявения час на поклонението, пред църквата започнаха да се събират хора. Около петдесетина човека посрещнаха катафалката с ковчега на проф. Вучков и търпеливо изчакаха навън да бъдат поканени за църковния ритуал.

Вътре в храма, на специално инсталирана масичка, бяха подредени част от многобройните отличия на професора.

В храма бяха внесени венци от двата университета, на които Юлиан Вучков бе почетен професор - УНИБИТ и УНСС.

От близките приятели на професора пръв пристигна театралът Асен Шопов, а след него - кинорежисьорът акад. Людмил Стайков.


От телевизионерите в храма бе уважаваният от професора като близък колега тв водещ в телевизия "Евроком" Николай Колев, бившият му колега Милен Цветков и пръв съобщилият за смъртта на професора - Мартин Карбовски.

Съболезнованията приемаха едноутробният брат на проф. Вучков - актьорът Михаил Петров, и група хора, които в последните дни сами се осветлиха като близки на професора, но от коментарите на най-близките приятели на Вучков вън от храма се оказа, че никой не е чувал за тях.

Изпращането на проф. Юлиан Вучков до последния му дом спонтанно бе огласено от аплодисментите на множеството пред храма.

Така обикновените хора засвидетелстваха уважението си към човека, който бе смел говорител на народния глас.

Сред изпращачите на проф. Юлиан Вучков не бе забелязан нито един партиен лидер, освен Корнелия Нинова, на която проф. Вучков отделяше напоследък специално внимание в предаванията си.

Народът каза последно Сбогом на проф. Вучков с бурни аплодисменти, първо при изнасянето на ковчега за полагането му в катафалката и чак до тръгването й от площада пред храма.

Сбогом, професоре!
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка