Почина един от най-възрастните ветерани от Втората световна война

Pan.bg 10 май 2021 | 19:01 views (586) commentaries(0)
img pan.bg
Източник: otbrana.com

На 29 април, тази година почина на 105 годишна възраст един от най-възрастните ветерани от Втората световна война – Димитър Григоров Спасов. През двете фази на участието на България във войната Димитър Спасов участва в артилерията, като е командир на батарея, съобщава председателят на Областната организация на Съюза на ветераните от войните във Варна Васил Василев..

Той е роден на 21.01. 1916 година в град Варна. Завършва средното си образование във Варненската търговска гимназия, а след това и висше образование – тогавашната „Търговска академия“, днес Икономически университет – Варна. Получава военна подготовка в Школата на „Негово Величество Цар Борис Трети“. След войната служи в армията в поделенията в Търговище, Сливен и Варна. По късно работи и в „Интендантско обслужване“ – Варна. В гражданския живот бе пример за по- младите поколения.

Бе полковник от запаса. Дълги години бе член на Изпълнителното бюро на Областния съвет на СВВБ – Варна, където показа висока отговорност и ангажираност. Носител е на награди и ордени.

Погребението на Димитър Григоров Спасов бе на 3 май в Централните градски гробища – Варна. Поклон пред паметта му!
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка