В това село хората изведнъж заспиват, а после и умират

Pan.bg 22 сеп 2019 | 21:06 views (1111) commentaries(0)
img
blitz.bg


Мозъкът сякаш изведнъж се изключва без предупреждение

Местните жители в Африка разказват за африканската кома, която е причинена от паразит от група бактерии, пренасяни от мухи цеце. Той засяга различни органи в тялото на заразения човек, но най-големият проблем започва, когато навлезе в нервната система. Триптофолът засяга биологичния часовник на жертвата.

Пациентите с африканска кома могат внезапно да заспят през деня и да се събуждат през нощта. В късния стадий паразитът уврежда мозъка толкова много, че хората вече не се събуждат и умират в това състояние.

Подобни симптоми са установени при жителите на село Калачи.

Можете да ходите и да говорите абсолютно нормално за една минута и веднага да заспите на следващата. Може да звучи смешно, но всъщност е много опасно. Защото има случаи, когато хората заспиват зад волана, пресичайки пътя, плувайки в реката... Жертвите описват това като странно чувство, сякаш мозъкът им внезапно се изключва.

Жител на село Калачи си спомня за инцидента. Едно лято той преминал през степта от селото си в Северен Казахстан. Той отишъл в най-близкия град по някои инструкции, но така и не пристигнал. „Моят мозък се е изключил“, казва той. "И оттогава нищо не си спомням." „Но това не е само сън, а някаква мътност, придружена от халюцинации, някакви видения, мозъкът ви не почива. Изглежда спите, но винаги сте в съзнание.

Няколко души изпитали тези симптоми и често заспивали дни и седмици подред. Много подобно на кома. След събуждането хората се почувствали зле, изпитали колебания в кръвното налягане или други сърдечни проблеми.

Друг жител на селото разказва как седнал зад компютъра, включил се в интернет и ... след 30 часа се озовал в болнично легло. Той нямал представа какво се е случило, не помни нищо. „Имах чувството, че някой натисна бутон и ме изключи“, казва той.

Има повече от 200 такива случая.

Градът зад стената, където 50 000 живеели на 126/213 кв. м

Стари и млади жени и мъже заспиват. Няма значение дали седят, стоят или се движат. Когато заспят, е невъзможно да се събуди някой от тях. Това странно състояние може да продължи от няколко часа до няколко дни.

Местните жители го наричат ​​сънна болест, учените търсят причините за това заболяване и сега основната причина за това заболяване е изоставена стара уранова
мина. Радонът е много опасен за хората.

Сега почти всички селяни са изгонени и пристъпите отшумяха, но не е изключено след няколко години тази епидемия да избухне отново.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка