Какви заплати взимат шефовете в Русия

Pan.bg 30 ное 2019 | 16:18 views (507) commentaries(0)
img
КРОСС/ Руското издание на бизнес списанието Forbes анализира заплатите на топ мениджърите от 2006 г. насам.

Взимат се най-големите компании от различни сектори на икономиката и се вижда колко печелят средно ръководителите в тези дружества.

В резултат се прави рейтинг от 12 отрасли, в които шефовете печелят най-много според средното възнаграждение на топ мениджърите.

Детето го боли гърло и кашля? Eто какво да направите!
Рекордът за този рейтинг принадлежи на петролната индустрия - през 2013 г. средното годишно възнаграждение на президентите на нефтените и газовите компании възлиза на 3,77 млн. долара.

През 2019 г. шефовете в петролния сектор все още остават на първо място, но средното възнаграждение на лидерите в нефтената и газовата е "само" 3,28 милиона долара.

Само веднъж в цялата история на класацията на петролните босове бяха изпреварени от инвестиционните банкери: през 2007 г., благодарение на бума на IPO и транзакции с M&A, инвестиционните банки започнаха да печелят огромни пари и да плащат многомилионни бонуси.

Средната компенсация за лидерите в отрасъла по това време възлиза на 3 милиона долара, в петролната промишленост - 2,4 милиона долара.

Днес ръководителите на инвестиционни банки печелят средно по 1,2 милиона долара годишно - това ги поставя на четвърто място в класацията.

Те са изпреварени от шефовете на компании от сектора на тежката индустрия (средната заплата на мениджърите е 1,78 милиона долара, 2-ро място) и телекомуникациите (1,29 милиона долара, 3-то място).

Ръководителите на търговските банки (1,09 милиона долара годишно) затварят първата петица.

На шесто място са шефовете в търговските вериги (970 хил. долара), на седмо - транспортните компании (920 хил. долара), на осмо - компаниите за строителство и развитие (710 хил. долара).

Ръководителите на застрахователните компании през 2019 г. получават средно 670 хиляди долара, топ мениджърите на производители на потребителски стоки - 590 хиляди долара, земеделските стопанства - 520 хиляди долара.

На последно място са фармацевтичните компании - 400 хиляди долара годишно.

Най-голямото увеличение на средното възнаграждение на висшите мениджъри е констатирано в транспорта (49%), нефт и газ (45%), строителните компании (39%) и търговските вериги (24%).
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка