Исторически сериал раздели на две публиката в Русия

Pan.bg 26 фев 2020 | 11:26 views (411) commentaries(0)
img Източник:"Armymedia.bg'';Автор:Светлозар Стоянов


Точно преди Нова година премиерата на един нов филм буквално разтресе Русия и цялата огромна империя получи голяма тема за разговор. Филмът е “Съюз на спасението” – историко-приключенска драма на режисьора Андрей Кравчук за подготовката на въстанието на декабристите от 1825 г.
През 1816 г. в столицата Санкт-Петербург възниква първото преддекабристко общество “Съюз на спасението”. Именно тази тема, превърнала се в основа на филма, е една от най-обсъжданите днес в Русия. А филмът буквално се намира между “осанна” и “разпни го”. Във всички медии има ожесточени дискусии. И докато специалисти, историци и кинематографисти спорят, лентата вече обикаля страната и събира стотици хиляди зрители. Няма как, мнозина вече обявиха “Съюз на спасението” за филма на годината. А тя едва сега започна…
Когато един филм има внушителен бюджет, държавна подкрепа и агресивна рекламна кампания, това винаги предизвиква небезоснователни опасения заедно с оправдан скептицизъм. Във филма се усещат компютърните ефекти. С тях въстанието изглежда изключително мащабно и напълно реалистично, а заснеженият Петербург въпреки всичко, очарова зрителя – градът все едно става неволен свидетел на кръвопролитната битка. Жестокостта по отношение на въстаниците и в частност обикновени войници, тръгнали безусловно след своите командири – всичко това е част от действителността. Бруталните военни действия, в които има ужасни сцени на насилие, са пълен контраст на буквално изумителните сгради и красиви пейзажи, снимани от горе с дрон, кран и каква ли не съвременна кинотехника.
Снимките на филма са в Белгородска област. Подготвителният период е 2 години, а заснемането продължава година. Ако споровете за какво ли не във филма продължават, за костюмите всички са на едно мнение – те са превъзходни! Актьорската игра също. Младите руски артисти, които играя главните организатори на декабристкия бунт, са търсени дълго време от режисьора. Непременно трябва да посочим Леонид Бичевин в ролята на Сергей Муравьов-Апостола, Максим Матвеев – като княз Сергей Трубецкой, Иван Янковский – в ролята на Михаил Бестужев Рюмин.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker