Загадъчните дупки на смъртта в Уганда /СНИМКИ/

Pan.bg 01 апр 2020 | 12:13 views (1159) commentaries(0)
img
Местните шамани постоянно правят там сеанси, на които се стичат немощни хора от Уганда, очаквайки там своето чудо и изцеление

Загадъчните дупки на смъртта. Или както ги наричат още - дупките на Валумба.

Намират се в Уганда на хълма Танда. Над 200 странни и много внимателно направени отвори с дълбочина от три до 70 метра. И до днес не е ясно кой и защо ги е направил.

Според местните легенди богът на небето Гулу се разгневил над бога на смъртта Валумба и го пратил на демята. Но дори и това му се сторило недостатъчно. Затова изпратил след Валумба своя брат Каикузи, за да го унищожи.

Но все пак Валумба усетил какво се случва и изкопал дупка в земята, скрил се там, после пак изкочил и така няколко пъти, докато на Каикузи не му омръзнало.

Накрая смъртта така и си останала на земята, сред хората. А на хълма се появили тези загадъчни дупки.

Има и друга теория. Уфолозите смятат, че те се дължат на приземяването на извънземни и изпитването на тайно тяхно оръжие.

Учените, обаче, смятат, че дупките са следи от добива на полезни изкопаеми.

Местните жители и до ден днешен вярват на легендата и смятат, че в дупките, направени от бога на смъртта са се заселили духовете на други богове.

Затова и там са издигнати многобройни светилища. Местните шамани постоянно правят там сеанси, на които се стичат немощни хора от Уганда, очаквайки там своето чудо и изцеление.

Някои казват, че много туристи, попаднали там, изпитват безпричинен страх и ужас, получавайки панически атаки. /pochivka.blitz.bg


РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Загадъчните дупки на смъртта в Уганда /СНИМКИ/

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/3 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още
eXTReMe Tracker