"Невероятно е руснак да заповядва на нашия войник": реакция от САЩ след поредната гонка в Сирия

Pan.bg 22 юли 2020 | 22:39 views (1800) commentaries(1)
img
pan.bg
Руските и американските военни все по-често се сблъскват в пътни конфронтации в Сирия. Един от последните случаи стана съвсем наскоро. След кратко преследване на американците от руски военни, руснаците блокирали "опашката" на американския патрул, след което се провел разговор между военните от двете страни. Американската реакция на инцидента естествено е предсказуема. Представителят на руската армия обяснил на американския войник чрез преводача, че руските въоръжени сили са в САР по официална покана на властите на страната. След това той попитал американския си колега какво правят американските войски в Сирия, но не получил отговор. Руският военнослужещ също така помолил американеца да предаде на генерала си спешното искане руснаците да не бъдат преследвани по пътищата повече. Реакцията на поредната сирийска "гонка" идва от редица американски отговорни лица. „Президентът на САЩ играе голф, докато американските военни се сблъскват с руснаците в Сирия - всичко това заради прибързаното решение на Тръмп да отстъпи две трети от някога стабилната територия на Путин и Ердоган. Мистър Президент, обадете се на Кремъл и кажете на Путин да спре преследването на американските войници“ - казва Брет Мак Гърк, бивш посланик на САЩ в анти-ИДИЛ коалицията, в профила си в Twitter. „Тази история е сред редица други подобни доказателства за пълното отсъствие на лидерство в Белия дом, както и за пренебрегването на живота на американските граждани от страна на държавния глава. Нашите войски никога не трябва да попадат в такава ситуация. Тръмп, както изглежда, изобщо не е наясно какво се случва - това няма да се покаже по кабелните телеканали“ - добавя Мак Гърк. „Невероятно е, че руснак се осмелява да заповядва на нашия войник да предаде информация на генерала!“ - изразява възмущението си Биана Голодрига, рускоезична репортерка на CNN. "Тези сблъсъци се случват веднъж месечно, но преди това всичко беше мирно" - заявява полковникът от американската армия Майлс Къгинс, представител на военната коалиция в Сирия и Ирак, водена от САЩ. Американският военен отбелязва, че Пентагонът има канал за комуникация с Русия и го използва за предотвратяване на евентуални сблъсъци.
Л. Дойчинов
По информация на https://topcor.ru
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  Borei 22 юли 2020, 23:32
   
  20
   
  10

  „Невероятно е, че руснак се осмелява да заповядва на нашия войник да предаде информация на генерала!“

  Зависи от ситуацията! В случая е съвсем уместно даже!
  Когато американският военен няма отговор, какво търси в Сирия и още повече се пречка на официално намиращите се там руски войски!

  Въпросът може да бъде решен съвсем официално!
  Трябва да се разшири договорът на Сирия с Русия, така че руските военни да имат абсолютното право да доминират военно в страната, в случай на конфликт или възпрепрядстване на намиращите се в Сирия, каквито и да е други цивилни, военни, граждани и чужденци и т.н.. във връзка с изпълнението на поставената им задача от страна на Сирия! Единствено да се съобразяват само с националната армия на страната домакин! В случай на необходимост, при съпротива, заплахи и провокации... да имат право да арестуват и да употребят и оръжие!

  Дата....
  Подпис на Асад и Путин, печат на Сирия!

  И това да го изпратят на Израел, на САЩ, на Турция и на другите намиращи се на територията на Сирия или навлизащи с войски и авиация да бомбардират или разрушават тази страна!

  Пък когато след това някакви си сащиянци или израелци неглеят и провокират руската армия, то откриване на огън на поражение и с ковчезите през границата....

  Сащиянците какво си мислят?
  Как биха реагирали те, ако някакви си чужди войски там са дошли неканени на тяхна територия и се опитват да командват в страната им? Например, половин милион китайски военни с техника се разположили неканени в няколко щата и постоянно се движат въоръжени и с бронетехника по шосетата им! Понякога стрелят по американците, понякога стрелят по инфраструктурата, а в Тексас са се докопали до петролните съоръжения, "пазят" ги (от самите американци :)) и си вземат най-редовно нефта и го карат в Китай?
  Ситуацията с тях в Сирия е точно такава! Е, тогава какво искат?

Напиши коментар

Задължителни полета*