КОРАБИ В РЕМОНТ: ТАНКЕР БУНКЕРОВЧИК "АРЧАР", БЪЛКЕР STARA PLANINA

Pan.bg 08 май 2017 | 15:13 views (10984) commentaries(0)
img Българските морски новини

Специално за Pan.bg от Бургас - Ърни Хемингуей и от Варна - Джек Лондон

Преди повече от година публикувахме фоторепортаж под заглавие "Загадъчни кораби по Южното Черноморие" (16 февруари 2016 г.). В него нашият редовен кореспондент от Бургас бе включил интересна снимка на танкер-бункеровчик "Арчар" на брега на залива Форос. Корабът ветеран с IMO номер 8828628 има дължина 60 метра, широчина 10,5 метра и дедуейт 1500 тона. Според уеб-сайта www.marinetraffic.com танкерът е все още под български флаг.

След като прекара няколко месеца край брега на залива Форос танкерът "Арчар" влезе за оглед в местно кораборемонтно предприятие и в момента е изваден на брега и вдигнат на стапел. За това ви съобщихме на 7 февруари 2017 г. под заглавие "В залива Форос: Какво се случва с ветерана "Арчар"? Наскоро нашият кореспондент от Бургас се увери, че промяна в положението на "Арчар" няма - той все още е вдигнат на стапел, но в уеб-сайта www.marinetraffic.com вече е отбелязана промяна в статута му: Laid up. Затова и днес поставяме още веднъж въпроса "Какво се случва с ветерана "Арчар" - дали ще бъде ремонтиран или нарязан, подобно на "Тетевен 1" (бивш "Вежен"), който бе изпратен за нарязване през 2015 г. в залива Форос.

Нашият сътрудник от Бургас продължава да следи за Pan.bg не само новостите в пристанището и корабоплаването, но и в кораборемонта. Припомняме, че вече Ви показахме в снимки ремонтите на корабите Lisa (27 февруари 2016 г.), Sormovskiy 43 (20 юли 2016 г.), Sympathy (27 юли 2016 г.) и Ви съобщихме за ремонта на баржите гиганти Simmar Sky, Simmar Sun и Simmar Star (6 февруари 2017 г.).

Междувременно получихме от нашия кореспондент във Варна информация за един от бълкерите (кораб за насипни товари) на Параходство БМФ, който се намира на ремонт в един от местните заводи. Според уеб-сайта www.marinetraffic.com това е Stara Planina, който е пристигнал тук на 12 април т.г. Построен е през 2007 г. и плава под флага на Малта. Има дедуейт 42 704 тона, дължина 186,45 метра и широчина 30,03 метра.

Припомняме, че през 2016 г. Ви показахме в снимки ремонт на кораб Polaris във Варна (15 март) и "Перекоп" (3 март).

Следващият плавателен съд, който ще покажем в
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >
тази рубрика ще бъде моторен кораб Dessi, който наскоро бе ремонтиран в Бургас и се завърна в пристанището.

Благодарим на нашите кореспонденти от Бургас и Варна и очакваме следващите им включвания!Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


КОРАБИ В РЕМОНТ: ТАНКЕР БУНКЕРОВЧИК "АРЧАР", БЪЛКЕР STARA PLANINA

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/7 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker