ФОТОГАЛЕРИЯ: В КИТЕН МАЙСТОРЯТ НОВО РИБАРСКО КОРАБЧЕ, МОРСКА ЕКСПОЗИЦИЯ ПРЕД ХОТЕЛ "МАРИНА", ОЖИВЛЕНИЕ В ПРИСТАНИЩЕТО

Pan.bg 25 май 2017 | 11:36 views (17510) commentaries(0)
img Българските морски новини

Специално за Pan.bg от Китен - Луи Жаколио

Нашият редовен кореспондент от Китен, г-н Луи Жаколио със сигурност може да грабне първа награда за популяризирането на това малко, но изключително красиво и гостоприемно южно черноморско пристанище в Интернет.

Благодарение на него в периода 2015-2016 г. Pan.bg "гостува" многократно тук и публикувахме общо 12 атрактивни репортажа, посветени на круизите с красивата яхтата „Света Мария“, по-известна под името "Алени платна" (19 юни 2015 г. и 20 юни 2016 г.), посещението на яхтата Kirsten Jane (20 юни 2015 г.), яхтеното и рибарско пристанище (3 август 2015 г.), експозицията „Тайни от морското дъно“ (11 юни 2016 г.), високите скорости и училището по водни ски (16 юни), местните корабчета за морска разходка: моторницата Miracle и катера "Ники-Тити+" (1 юли), яхтите "Андромеда", "Андромеда II" и "Приморско", по-известни с колективното име „Трите сестри“ (22 юли), яхта Dyke и нос Конник в Китен (31 август), яхта Calimera в Китен (11 септември), клуб „Рибарска дружинка, който се сдоби с обновена сграда (7 ноември), фото-разказ от Лозенец, Китен и Приморско (7 декември).

Днес се завръщаме отново в Китен с първия за 2017 г. репортаж на нашия приятел Луи Жаколио. В поредната серия от снимки можете да се запознаете с мини експозицията на морска тема, включваща рибарска лодка и стара котва, която ще посреща гостите пред хотел "Марина" на пристанището (снимка 4). Недалеч от нея, в гората край Южния плаж се намира рибарското корабче, което група морски вълци вече майсторят усилено и подготвят за спускане на вода (снимка 12). Името на корабчето засега се пази в пълна тайна. На самия Южен плаж преди известно време бе доставена голяма спасителна лодка (снимка 13) от океански кораб с външна маркировка Р420. Предполага се, че тя ще бъде приспособена за плажно заведение. Алеята и стълбището към плажа (снимки 7 и 8) вече са подготвени за новите туристи и от тук се откриват възхитителни гледки към морето (снимка 6) и вилната зона при вливането на Китенската река (Кара-агач или Орляшка река) в Черно море (снимка 9). На пристанището в Китен, както винаги е оживено и пълно с пъстроцветни рибарски и туристически лодки в очакване на посетители (снимка 15). В очакване на изгрева е
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >
застинала и най-красивата яхта по Южното Черноморие „Света Мария“ (снимка 1), а светлинният знак (снимки 2 и 3) сякаш отброява минутите до 1 юни, когато ще пристигнат първите по-големи групи от гости, предимно руснаци.

Благодарим на нашия редовен кореспондент от Китен и по традиция очакваме следващото му включване от съседното пристанище Лозенец, което също попада в неговия район. Засега имаме обещанието му да ни разкаже в снимки за подготовката на морските вълци в Лозенец за новия сезон и по-интересните корабчета за морска разходка и риболов в малкото пристанище под Морския кръст. В допълнение той ще има приятното задължение да ни запознае с резултатите от своята частна експедиция за издирването на стария гемиджийски пристан в района Китен-Лозенец, добре известен от старите пощенски картички. Както си му е реда и изцяло в тон с времето, днес на мястото на пристана има...модерна дискотека. Дали от легендарния пристан е останало нещо и кой от местните си спомня за романтиката на ветрилата ще разберем в близко бъдеще от г-н Жаколио.
Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


ФОТОГАЛЕРИЯ: В КИТЕН МАЙСТОРЯТ НОВО РИБАРСКО КОРАБЧЕ, МОРСКА ЕКСПОЗИЦИЯ ПРЕД ХОТЕЛ "МАРИНА", ОЖИВЛЕНИЕ В ПРИСТАНИЩЕТО

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/14 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker