МНОГО КРАСОТА ВЪРХУ ПЕДЯ ЗЕМЯ: ВЕНЕЦИАНСКИ ЛЕГЕНДИ ПО ГРЪЦКИ - ВИЖТЕ КРЕПОСТТА БУРДЖИ В АРГОЛИДСКИЯ ЗАЛИВ!

Pan.bg 03 фев 2018 | 09:43 views (11156) commentaries(0)
img Международни морски новини № 5:

Специално за Pan.bg от Нафплио - Хаджи Христо Българин

При своето включване от Нафплио на 27 октомври 2017 г., когато ни разказа за Замъка с кактусите (венецианската крепост Акронафплия), нашият Средиземноморски приятел граф Монте Кристо обеща да осигури за Pan.bg специален кореспондент от старата гръцка столица.

От днес за нашата рубрика "Международни морски новини" в Южна Гърция ще сътрудничи Хаджи Христо от Нафплио. Той вече е готов със своя първи репортаж и ни изпраща серия от снимки на легендарната крепост Бурджи, кацнала върху малко островче в Арголидския залив. Тя е символ на Нафплио и е считана за един от най-красивите морски замъци в света.

Крепостта е проектирана през 1471 г. от венецианския архитект Антонио Гамбело и е построена в края на 15 век. Силуетът й напомня кораб с повдигната носова и кърмова палуба и силно развита надстройка. По-късно е разширявана от венецианците и османците. От 1865 г. престава да бъде действаща крепост, а в наши дни се използва за туристически цели. Освен това, подобно на българския остров Света Анастасия и тук се провеждат множество културни прояви, включително и музикален фестивал.

Гражданите и гостите на Нафплио могат да посетят Бурджи с някое от многобройните туристически корабчета в пристанището, които извършват плавания целогодишно, защото климатът тук е мек и благоприятен. Едно от тях е Pikilos, което снове постоянно между града и островчето (снимки 10, 11, 12, 13 и 14). Обикновено Pikilos застава на стена пред главния вход на форта (снимки 15, 16, 17, 18 и 19), докато туристическите гемии влизат в малкото пристанище, обособено под една от кулите (снимка 3).

Към настоящия момент се извършват възстановителни дейности по централната бойна кула (снимка 16), част от проект за обновяване на историческите крепости на Нафплио, включително Акронафплия и Паламиди. За Паламиди Хаджи Христо ще ни разкаже в отделна публикация.

От Бурджи се откриват впечатляващи гледки към селищата Кефалари, Неа Киос, Скафидаки и заснежените върхове на планината Зирея (наричана още и Килини) в Пелопонес (снимка 17).

Благодарим на Хаджи Христо за снимките и очакваме следващото му включване!

Следете международните морски новини в Pan.bg!

Международни морски новини № 1:

ЕДИН ГИГАНТ В ПОДНОЖИЕТО НА ОЛИМП: ВИЖТЕ НАЙ-НОВИЯ 160 000-ТОНЕН СУПЕРТАНКЕР FONTANA С ДЪЛЖИНА 274 м!

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >
target="_blank">http://www.pan.bg/view_article-3-414157-edin-gigant-v-podnozhieto-na-olimp-vizhte-naj-noviya-160-000-tonen-supertanke.html

Международни морски новини № 2:

BELGRADE WATERFRONT В НАСТЪПЛЕНИЕ: НЕБОСТЪРГАЧИ, ЯХТЕНА МАРИНА И НОВА КУЛА С ВИСОЧИНА 168 МЕТРА НА РЕКА САВА! БЕЛГРАД И ПРИСТАНИЩЕТО С НОВА ВИЗИЯ!

http://www.pan.bg/view_article-70-414553-BELGRADE-WATERFRONT-v-nastyplenie-nebostyrgachi-yahtena-marina-i-nova-kula.html

Международни морски новини № 3:

СОЛУНСКИ ПОТАЙНОСТИ: В БУРНОТО ВРЕМЕ ВИЖТЕ АКТУАЛНИ СНИМКИ НА КОРАБИТЕ ПРЕД ТЕСАЛОНИКИ!

http://www.pan.bg/view_article-70-415100-solunski-potajnosti-v-burnoto-vreme-vizhte-aktualni-snimki-na-korabite-pred.html

Международни морски новини № 4:

УНИКАЛНО: ЛЕГЕНДАРНИЯТ КРАЙЦЕР GEORGIOS AVEROF, УЧАСТНИК В ТРИ ВОЙНИ, ГОСТУВА В СОЛУН, НАПЪЛНО ВЪЗСТАНОВЕН!

http://www.pan.bg/view_article-3-415101-galeriya-vizhte-gryckiyat-voenen-korab.htmlНавигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


МНОГО КРАСОТА ВЪРХУ ПЕДЯ ЗЕМЯ: ВЕНЕЦИАНСКИ ЛЕГЕНДИ ПО ГРЪЦКИ - ВИЖТЕ КРЕПОСТТА БУРДЖИ В АРГОЛИДСКИЯ ЗАЛИВ!

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/21 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка