ГОРЕЩИ СНИМКИ: ВИЖТЕ БЕЛГРАДСКАТА КОСТЕНУРКА И НЕЙНОТО ЛЕГОВИЩЕ!

Pan.bg 20 фев 2018 | 18:11 views (8498) commentaries(0)
img Международни морски новини № 7

Специално за Pan.bg от Белград – Любен Каравелов

Нашият нов кореспондент от сръбската столица - г-н Каравелов, вече е готов със своя втори репортаж. След като ни разказа за напредъка на проекта Belgrade Waterfront (бълг. "Белград на вода") на 11 януари т.г., днес той ни изпраща серия от снимки на туристическото корабче Kornjaca (бълг."Костенурка").

С това продължаваме темата за плавателните съдове с интересни и необичайни конструкции. В същата тема вече имаме добри попълнения с представянето на плаващите кафани на река Сава и гигантския плаващ спортен център Kolos.

Корабчето, което се явява герой на настоящата публикация бе изцяло обновено през първата половина на 2017 г. и се радваше на засилен интерес от страна на гражданите и гостите на Белград през изминалата есен, за което свидетелстват и фотографиите на г-н Каравелов, направени при необичайно хубавото време в сръбската столица в края на м. октомври.

"Костенурката" има дължина 12,05 метра, широчина 4,4 метра и височина 5,1 метра от кила до върха на триетажната надстройка, чиято форма наподобява черупка (коруба).

На снимки от 1 до 6 можете да видите един рейс на корабчето с туристи срещу течението на река Сава между Бранков мост и Земунски път.

Преминаването на "Костенурката" под моста Земунски път срещу течението на Сава и на фона на новите небостъргачи от проекта Belgrade Waterfront е показано на фотографиите от 7 до 10.

Всяко пътешествие има своето начало и край. Относно пътуването по вода един популярен герой от небеизвестния в близкото минало български филм "Васко да Гама от село Рупча" остана в историята с репликата, че най-хубавото нещо на всяко морско пътешествие е завръщането. За да е пълен и нашият фото-репортаж г-н Каравелов проследи спускането на "Костенурката" по течението на река Сава в посока към река Дунав (снимка 14), както и завръщането й в нейното леговище под крепостните стени на Калемегдан (снимки 15 и 16).

В допълнение публикуваме още една снимка на кораб с интересна конструкция в Белград (17). Това е бивша плаваща дискотека с форма на космически кораб, която ще бъде ремонтирана т.г. и ще посреща нови гости през лятото. Очакваме да получим от нашия кореспондент атрактивни снимки след завършването и отварянето й.

Благодарим на г-н
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >
Каравелов за снимките и очакваме следващото му включване!

Следете международните морски новини в Pan.bg!

Международни морски новини № 1:

ПОСЕЩЕНИЕТО НА ГЕРМАНСКИЯ ВОЕНЕН КОРАБ FRANKFURT AM MAIN В ГЪРЦИЯ!

http://www.pan.bg/view_article-70-413447-ekskluzivna-galeriya-dnevni-i-noshtni-snimki-poseshtenieto-na-germanskiya-voenen.html

Международни морски новини № 2:

ЕДИН ГИГАНТ В ПОДНОЖИЕТО НА ОЛИМП: ВИЖТЕ НАЙ-НОВИЯ 160 000-ТОНЕН СУПЕРТАНКЕР FONTANA С ДЪЛЖИНА 274 м!

http://www.pan.bg/view_article-3-414157-edin-gigant-v-podnozhieto-na-olimp-vizhte-naj-noviya-160-000-tonen-supertanke.html

Международни морски новини № 3:

BELGRADE WATERFRONT В НАСТЪПЛЕНИЕ: НЕБОСТЪРГАЧИ, ЯХТЕНА МАРИНА И НОВА КУЛА С ВИСОЧИНА 168 МЕТРА НА РЕКА САВА! БЕЛГРАД И ПРИСТАНИЩЕТО С НОВА ВИЗИЯ!

http://www.pan.bg/view_article-70-414553-BELGRADE-WATERFRONT-v-nastyplenie-nebostyrgachi-yahtena-marina-i-nova-kula.html

Международни морски новини № 4:

СОЛУНСКИ ПОТАЙНОСТИ: В БУРНОТО ВРЕМЕ ВИЖТЕ АКТУАЛНИ СНИМКИ НА КОРАБИТЕ ПРЕД ТЕСАЛОНИКИ!

http://www.pan.bg/view_article-70-415100-solunski-potajnosti-v-burnoto-vreme-vizhte-aktualni-snimki-na-korabite-pred.html

Международни морски новини № 5:

УНИКАЛНО: ЛЕГЕНДАРНИЯТ КРАЙЦЕР GEORGIOS AVEROF, УЧАСТНИК В ТРИ ВОЙНИ, ГОСТУВА В СОЛУН, НАПЪЛНО ВЪЗСТАНОВЕН!

http://www.pan.bg/view_article-3-415101-galeriya-vizhte-gryckiyat-voenen-korab.html

Международни морски новини № 6:

МНОГО КРАСОТА ВЪРХУ ПЕДЯ ЗЕМЯ: ВЕНЕЦИАНСКИ ЛЕГЕНДИ ПО ГРЪЦКИ - ВИЖТЕ КРЕПОСТТА БУРДЖИ В АРГОЛИДСКИЯ ЗАЛИВ!

http://www.pan.bg/view_article-70-417275-mnogo-krasota-vyrhu-pedya-zemya-venecianski-legendi-po-grycki-vizhte-krepos.htmlНавигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


ГОРЕЩИ СНИМКИ: ВИЖТЕ БЕЛГРАДСКАТА КОСТЕНУРКА И НЕЙНОТО ЛЕГОВИЩЕ!

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/17 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка