ЕКСКЛУЗИВНО: ПРЕДАТЕЛСТВО ИЛИ...ВИЖТЕ НАЙ-НОВАТА СРЪБСКА КАФАНА НА РЕКА САВА! КАК ФРЕДИ МЕРКЮРИ, ПРИНС И БИЛИ АЙДЪЛ СМЕНИХА ЛЕПА, ЦЕЦА И ВЕСНА

Pan.bg 07 май 2018 | 15:36 views (6345) commentaries(0)
img Международни морски новини № 11

Специално за Pan.bg от Белград – Любен Каравелов

Нашият нов кореспондент от сръбската столица - г-н Каравелов, вече е готов със своя трети репортаж. След като ни разказа за напредъка на проекта Belgrade Waterfront (бълг. "Белград на вода") на 11 януари т.г. и туристическото корабче Kornjaca (бълг."Костенурка") на 20 февруари т.г., днес той ни изпраща серия от снимки на плаващата кафана Zappa Barka.

С това продължаваме темата за плавателните съдове с интересни и необичайни конструкции. В същата тема вече имаме добри попълнения с представянето на плаващите кафани на река Сава и гигантския плаващ спортен център Kolos.

Zappa Barka се намира до Бранков мост на западния бряг на река Сава (снимки 2 и 3). Вероятно на много от нашите читатели силуетът й ще им се стори познат. Вдействителност Zappa Barka е бившата традиционна кафана Olympic, чиито фотографии публикувахме през 2015 и 2016 г.

През 2017 г. Olympic бе преобразувана от ресторант в дискотека и нощен клуб, напълно в тон с новия имидж на Белград, пристанището и изграждането на супермодерния комплекс Belgrade Waterfront.

Решението е повече от интересно и предизвикателно като се има предвид, че повечето (плаващи) кафани в Белград се придържат стриктно към предлагането на традиционна сръбска кухня и музика, включително на добре познатия в България репертоар на Лепа Брена, Цеца Величкович, Весна Змианац, Мирослав Илич, Шабан Шаулич и т.н.

За сравнение - новият клуб е наименуван на американския композитор, китарист, певец, режисьор и сатирик Франк Запа. Освен неговият лик по външните стени на дискотеката са нарисувани и портретите на Били Айдъл, Блонди и Принс (снимки 1 и 3). На входа Ви "посреща" легендарният изпълнител от Queen Фреди Меркюри (снимка 3).

Наскоро Zappa Barka се сдоби с профил в социалната мрежа facebook и бързо събра над 6000 харесвания. На сцената на дискотеката се изявяват местни сръбски групи и се провеждат тематични музикални вечери. В допълнение за любителите на танците се предлагат курсове по кизомба, салса и бачата.

Някогашната кафана Olympic, която предлагаше традиционна сръбска кухня и музика можете да видите на снимки 10 и 11 (през 2015 г.) и 12 (през 2016 г.).

Благодарим на г-н Каравелов за снимките и очакваме следващото му включване!

Следете международните морски новини в
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >
Pan.bg!


ПУБЛИКУВАНИ МАТЕРИАЛИ ЗА БЕЛГРАД, РЕКА ДУНАВ, РЕКА САВА И КРЕПОСТТА КАЛЕМЕГДАН В PAN.BG:

7 ноември 2015: ФОТООКО ДВЕ В ЕДНО: Вижте, пристанището на р. Сава и бойната техника при крепостта Калемегдан в Белград!
http://www.pan.bg/view_article-3-325019-FOTOOKO-DVE-V-EDNO-Vizhte-pristanishteto-na-r-Sava-i-bojnata-tehnika-pri-krepostta-Kalemegdan-v-Belgrad.html

3 ноември 2016: ЕКСКЛУЗИВНА ФОТОГАЛЕРИЯ: ВИЖТЕ КРУИЗНИЯ КОРАБ BOLERO В БЕЛГРАД!
http://www.pan.bg/view_article-70-357915-showimg8-EKSKLUZIVNA-FOTOGALERIYA-VIZhTE-KRUIZNIYA-KORAB-BOLERO-V-BELGRAD.html

8 ноември 2016: ФОТО-ПЪТЕШЕСТВИЕ: ВИЖТЕ МОСТОВЕТЕ НА РЕКА САВА В БЕЛГРАД!
http://www.pan.bg/view_article-70-358463-showimg0-FOTO-PYTEShESTVIE-VIZhTE-MOSTOVETE-NA-REKA-SAVA-V-BELGRAD.html

17 ноември 2016: ЕКСКЛУЗИВНО ФОТООКО: ВИЖТЕ ПЛАВАЩИТЕ КАФАНИ В БЕЛГРАД!
http://www.pan.bg/view_article-3-360002-EKSKLUZIVNO-FOTOOKO-VIZhTE-PLAVAShtITE-KAFANI-V-BELGRAD.html

30 ноември 2016: ФОТООКО ОТ БЕЛГРАД: РУСИЯ ПОДАРИ РЕПЛИКА НА ЛЕГЕНДАРЕН КОРАБ НА СЪРБИЯ
http://www.pan.bg/view_article-70-362032-RUSIYA-PODARI-REPLIKA-NA-LEGENDAREN-KORAB-NA-SYRBIYA.html

13 декември 2016: ОТ БЕЛГРАД: ЕДИН ФОТО-РАЗКАЗ ЗА КРЕПОСТТА КАЛЕМЕГДАН, РЕСТОРАНТ VODENICA, МОТОРНИ ЯХТИ И ШЛЕПОВЕ..
http://www.pan.bg/view_article-70-363811-OT-BELGRAD-EDIN-FOTO-RAZKAZ-ZA-KREPOSTTA-KALEMEGDAN-RESTORANT-VODENICA-M.html

23 януари 2017: ФОТО-КОНТРАСТИ: ПЪЛНА ПРОМЯНА В ПРИСТАНИЩЕ БЕЛГРАД, ВИЖТЕ НАСТЪПЛЕНИЕТО НА ПРОЕКТА BELGRADE WATERFRONT, ОТИВА ЛИ СИ КЕЯТ НА ИЗГУБЕНИТЕ КОРАБИ?
http://www.pan.bg/view_article-70-369458-FOTO-KONTRASTI-PYLNA-PROMYANA-V-PRISTANIShtE-BELGRAD-VIZhTE-NASTYPLENIETO-NA.html

22 октомври 2017: ЕКСКЛУЗИВНО: 20 МИГА ОТ ЕСЕНТА ПО РЕКА САВА В БЕЛГРАД! ЗЛАТЕН ЗАЛЕЗ НАД КРЕПОСТТА КАЛЕМЕГДАН С КРУИЗНИЯ КОРАБ SCENIC JEWEL!
http://www.pan.bg/view_article-70-406274-ekskluzivno-20-miga-ot-esenta-po-reka-sava-v-belgrad-zlaten-zalez-nad-kre.html

26 ноември 2017: СРЪБСКИ ЛЕГЕНДИ 3х1: ВИЖТЕ "КУЛАТА НА СМЕЛИТЕ", ГИГАНТСКИЯ ПЛАВАЩ СПОРТЕН ЦЕНТЪР KOLOS И МЯСТОТО НА ВЛИВАНЕТО НА САВА В ДУНАВА!
http://www.pan.bg/view_article-70-409826-srybski-legendi-vizhte-kulata-na-smelite-i-gigantskiya-plavashtiya.html

11 януари 2018: BELGRADE WATERFRONT В НАСТЪПЛЕНИЕ: НЕБОСТЪРГАЧИ, ЯХТЕНА МАРИНА И НОВА КУЛА С ВИСОЧИНА 168 МЕТРА НА РЕКА САВА! БЕЛГРАД И ПРИСТАНИЩЕТО С НОВА ВИЗИЯ!
http://www.pan.bg/view_article-70-414553-BELGRADE-WATERFRONT-v-nastyplenie-nebostyrgachi-yahtena-marina-i-nova-kula.html

20 февруари 2018: ГОРЕЩИ СНИМКИ: ВИЖТЕ БЕЛГРАДСКАТА КОСТЕНУРКА И НЕЙНОТО ЛЕГОВИЩЕ!
http://www.pan.bg/view_article-70-419615-goreshti-snimki-vizhte-belgradskata-kostenurka-i-nejnoto-legovishte.htmlНавигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


ЕКСКЛУЗИВНО: ПРЕДАТЕЛСТВО ИЛИ...ВИЖТЕ НАЙ-НОВАТА СРЪБСКА КАФАНА НА РЕКА САВА! КАК ФРЕДИ МЕРКЮРИ, ПРИНС И БИЛИ АЙДЪЛ СМЕНИХА ЛЕПА, ЦЕЦА И ВЕСНА

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/12 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка