ЕКСКЛУЗИВНО: ПЪТ НА МЛАДИТЕ! И ПЪТ КЪМ МОРЕТО!

Pan.bg 05 май 2019 | 10:46 views (2852) commentaries(0)
img Българските морски новини № 443

Към морето и Дунава - за напредък!

Специално за Pan.bg от София и нашия Черноморски приятел Джузепе Гарибалди

Вчера, 4 май пред Национална библиотека "Св. св. Кирил и Методий" и край паметника на Светите братя първоучители в София се състоя официалното откриване на предизборната кампания за Европейски парламент-2019 на коалиция "Път на младите".

"Път на младите" е единствената евролиста в България, в която всички кандидати - 17 на брой, са на възраст под 35 години, които досега никога не са участвали в политиката. Водач на листата е Румен Чолаков, който откри събитието като представи накратко целите и задачите на коалицията и останалите кандидати в листата. На второ и трето място в листата са съответно Никола Апостолов и Цветелина Панчелиева.

Всички те са добре образовани, с успешна реализация в страната и чужбина, с чиста история и визитки. Имат и ясна проевропейска визия за това как да се промени и развива по-добре България и Европейския съюз (ЕС), с цел гражданите на страната ни и ЕС да живеят по-добре.

Централно място във визията на "Път на младите" заема идеята, че България трябва да работи за задълбочаване на своята интеграция в Европейския съюз, а страната ни и ЕС трябва да се управляват от професионалисти и технократи, които не следват лява или дясна идеология, а предлагат практични решения на проблемите на хората и работят за тяхното благоденствие и просперитет.

В съответствие с тази идея по време на представянето всеки един от кандидатите посочи конкретен проблем, който е налице в България или ЕС и предложи решение за него пред аудиторията. В края на събитието проблемите и техните решения бяха изписани символично върху балони, които полетяха към небето.

Символ на коалиция "Път на младите" е кокичето, цвете което не се продава. Сред кандидатите в листата е Димитър Христов, специалист по морски транспорт, роден във Варна. Той е завършил Институт за чартърни корабни брокери - Лондон. В квалификацията му влизат Логистика и управление на вериги за доставки - ESLSCA Business School, Париж и Управление на товарни кораби - FIATA, Цюрих.

Специален гост на откриване на предизборната кампания на коалиция "Път на младите" в София бе Джузепе Гарибалди, председател на Черноморските приятели и аргонавт на свободата от Шабла.
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


Както е известно Шабла е мястото, край което преминава най-близо до българските земи историческият Джузепе Гарибалди през 1824 г. по време на своето първото плаване като юнга на бригантината Costanza в посока към Одеса.

Припомняме, че именно на празника на Св. св. Кирил и Методий (11 май - стар стил) в самото начало на Руско-турската война през 1877 г. и в рамките на действие на временното българско правителство, на река Дунав се провежда операцията с параходната лодка на българския търговец Иван Стоянов.

Благодарим на Джузепе Гарибалди за снимките и очакваме следващото му включване!

Следете морските новини от България в Pan.bg!

Pan.bg - лидерът в българските морски новини!Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


ЕКСКЛУЗИВНО: ПЪТ НА МЛАДИТЕ! И ПЪТ КЪМ МОРЕТО!

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/14 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още
eXTReMe Tracker