НЕОБИКНОВЕН ГОСТ ОТ ШВЕЙЦАРИЯ: OLIVIA ИЛИ...ЕДНО ПЛАВАЩО ЖИЛИЩНО БЛОКЧЕ В ПРИСТАНИЩЕ ВАРНА! ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМКИ...

Pan.bg 14 сеп 2019 | 17:00 views (2690) commentaries(0)
img Българските морски новини № 523

Към морето и Дунава - за напредък!

Специално за Pan.bg от Варна и нашия Черноморски приятел Джек Лондон

Pan.bg продължава да следи за Вас по-интересните корабни посещения в българските пристанища във връзка с проучванията за нефт и газ в блок "Хан Кубрат" (бивш "Силистар").

Припомняме, че на 15 юли т.г. в брой 484 на рубриката "Българските морски новини" Ви разказахме за корабите, предназначени за логистични и снабдителни операции на море на фирма Bourbon Marine and Logistics, които работят в български води през тази година.

Два от тях са платформите с имена на скъпоценни камъни Bourbon Topaz и Bourbon Diamond. Няколко фотографии на втората платформа - Bourbon Diamond (снимки 4-8) публикувахме през м. юли и август.

След като навъртя няколко седмици на варненския рейд тя влезе в пристанището, където към нея се присъедини баржата за настаняване на екипажи Olivia (снимки 1-3).

Кораб Olivia с IMO номер 9704180 има дължина 60,10 метра и широчина 2,50 метра. Построен е през 2014 г. в Гелиболу, Турция и плава под флага на Сейнт Винсент и Гренадини.

Предлага настаняване на екипажи на морски платформи, крайбрежни инженерни съоръжения и инфраструктурни обекти до 62 души. В конструктивно отношение се отличава със силно развита надстройка, чиито силует наподобява жилищен блок.

Освен, че баржата е сравнително нова и построена в южната ни съседка интересна подробност представлява и фактът, че Olivia е собственост на компанията ABC Maritime, базирана в гр. Нион, но не на Средиземно море, а на Женевското езеро. В Нион се намира и централата на УЕФА.

След излизането си от пристанище Варна баржата Olivia застана на рейда пред местността "Фичоза", където се намира и в момента, но доста навътре в морето.

Междувременно на уеб-страницата на швейцарската компания ABC Maritime се появи информация, че Olivia се предлага за продажба.

ABC Maritime разполага с глобален флот от танкери, химикаловози, баржи и др. кораби, специализирани за морски операции.

Фирма Bourbon Marine and Logistics предоставя интегрирани логистични услуги по договор с Shell International Exploration and Development и във връзка с проучванията за нефт и газ в блок "Хан Кубрат" (бивш "Силистар").

Припомняме, че в кампанията участва и сондажният кораб Noble Globetrotter II, за който Ви информирахме на 20 февруари т.г.

За изпълнението на логистични услуги
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >
в България, включително пристанищни дейности, складиране, митническо представителство, управление на отпадъците и др. Bourbon Marine and Logistics си сътрудничи със своя партньор "Бон Марин".

Благодарим на Джек Лондон за снимките и очакваме следващото му включване!

Следете морските новини от България в Pan.bg!

Pan.bg - лидерът в българските морски новини!Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


НЕОБИКНОВЕН ГОСТ ОТ ШВЕЙЦАРИЯ: OLIVIA ИЛИ...ЕДНО ПЛАВАЩО ЖИЛИЩНО БЛОКЧЕ В ПРИСТАНИЩЕ ВАРНА! ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМКИ...

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/8 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker