ГАЛЕРИЯ: ПРАЗНИКЪТ НА ФЛОТА - НАЙ-ВАЖНИТЕ В ТОЗИ ДЕН - ВИПУСК "ДОБРУДЖАНСКИ" - ВСИЧКИ ЛИЦА НА ЕДНО МЯСТО!!!

Pan.bg 28 авг 2020 | 00:38 views (5944) commentaries(0)
img
Снимки - Райко Панчелиев

Българските морски новини № 658

Към морето и Дунава - за напредък!


ПАН.БГ продължава с поредицата от снимки за празника на флота - 9 август.
Това са и най-важните снимки - тези на завършващите курсанти - да бъдат живи и здрави!
Това са бъдещите офицери и командири на българските ВМС!


Випуск „Добруджански“ носи това наименование в името на една велика кауза - каузата за обединението на разпокъсаните български земи в една държава. Всеки народ трябва да има своя кауза. Народ без кауза отива в небитието и това историята го е доказала. Основната ваша задача днес е защитата на териториалната цялост и суверенитета на нашата Родина България. С тези думи министърът на отбраната Красимир Каракачанов се обърна към курсантите от випуск „Добруджански“ на Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ на Морска гара Варна. „Убеден съм, че образованието, което получихте в едно от най-добрите военноморски училища в света ще ви превърне в бъдещи добри командири“, каза той и пожела на бъдещите морски офицери успешна служба в редиците на Военноморските сили, съобщава Пресцентърът на МО.
В тържествения акт по връчване на дипломите за завършено висше образование и присвояване на първо офицерско звание на випускниците на Морското училище участва и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов. „За годините на обучение Вие положихте много труд и усилия, калихте воля и характер, усвоявахте нови технологии и сложни материи, изграждахте лидерски качества. Убеден съм, че ще се справите така, както поколения командири, които не само са избрали трудния път на военноморски офицер, но са се посветили на каузата да защитават родните брегове, да отстояват интересите на България в морските пространства“, каза той в обръщението си към младите офицери. Адмирал Ефтимов им пожела да работят за все по-пълното интегриране на Българската армия към колективните системи за сигурност, да покажат пред съюзниците и партньорите, че България разполага с високо образовани професионалисти, готови да се докажат на всички нива.
През тази година дипломи и лейтенантски пагони получиха 22-ма курсанти, завършили петгодишния курс на обучение по специалността „Организация и управление на военни формирования на тактическо ниво от ВМС“ със специализации „Корабоводене за ВМС“, „Военноморски комуникационни и радиотехнически системи“ и „Корабни машини и механизми“. Общо 10 са отличниците на випуск „Добруджански“. Първенец на випуска
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > > е курсант мичман Атанас Цветков с общ успех „Отличен 5.87“. Първенци в отделните специализации са курсант мичман Георги Петров (завършил „Корабоводене за ВМС“), курсант мичман Виктория Станева (завършила „Военноморски комуникационни и радиотехнически системи“) и курсант мичман Георги Стамов (завършил „Корабни машини и механизми“).
По традиция връчването на първите офицерски пагони на випускниците на Морското училище съвпадна с кулминацията в честванията на празника на Военноморските сили. През тази година по повод 141-ата годишнина от създаването на ВМС и 50-ата годишнина от създаването на Морския специален разузнавателен отряд военнослужещи от ВМС демонстрираха бойни способности. В динамичния показ участваха високоскоростни лодки с техните лодъчни екипажи, водолазна, въздушна и лодъчна щурмова група и два снайперистки екипа от състава на Морския специален разузнавателен отряд, вертолети от морската авиобаза Чайка и катер от пункт за базиране - Варна. Военнослужещите показаха своите умения при изпълнение на задачи, характерни за антитерористична операция. Демонстрациите бяха озвучени от музикални произведения на рок група Б.Т.Р., които бяха специални гости на празника на Военноморските сили
Министърът на отбраната Красимир Каракачанов съобщи в отговор на журналистически въпроси, че очаква най-късно през октомври тази година да бъде сключен договорът за придобиване на многофункционален модулен патрулен кораб за ВМС. В момента продължават преговорите с победителя в процедурата германската фирма „Люрсен“. Министър Каракачанов посочи още, че и двата кораба ще се строят в България.
„Има две опции за придобиване на подводница за ВМС. Водят се преговори с Норвегия и с друга европейска държава и се надявам в следващите години да бъде решен и този въпрос“, съобщи още министър Каракачанов.
Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


ГАЛЕРИЯ: ПРАЗНИКЪТ НА ФЛОТА - НАЙ-ВАЖНИТЕ В ТОЗИ ДЕН - ВИПУСК "ДОБРУДЖАНСКИ" - ВСИЧКИ ЛИЦА НА ЕДНО МЯСТО!!!

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/39 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка