Проект на Морски клуб „Приятели на морето“ получи подкрепа от Фондация УниКредит

Pan.bg 01 май 2021 | 22:46 views (418) commentaries(0)
img Общо четири български проекта получават финансовата подкрепа от Фондация УниКредит на обща стойност 30,000 евро.

Те бяха избрани сред над 70 кандидатури, които се включиха в инициативата на Фондация УниКредит и УниКредит Булбанк „В подкрепа на детството“ (Call for Europe 2020).

Един от проектите е „Забавно е, лесно е“ на СНЦ Морски клуб „Приятели на морето“ (5 хил. евро).

Той е насочен към 30 деца със различни здравословни проблеми на възраст от 10 до 15 г. Главна му цел е чрез използване ресурсите на морето (слънце, горещ пясък и морска вода) да се проведе рехабилитационна програма за подобряване на здравния им статус и психическото им състояние.

Методът, който ще бъде използван е известен като Деептерапия (подводна терапия) и включва упражнения и плуване под вода по водолазен способ.

Call for Europe e благотворителната инициатива, в рамките на която Фондация УниКредит подкрепя социални проекти, свързани с работа с деца в различните европейски страни, в които УниКредит оперира, извън Италия.

Тази година общо 48 проекта ще бъдат подкрепени от Фондацията с инвестиция от 360 000 евро в 12 европейски държави: Германия, Австрия, Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Чехия, Унгария, Румъния, Русия, Сърбия , Словакия и Словения.

/www.seafriends.bg/
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка