Смразяващо уверен и убедителен ген. Румен Радев на среща с младежи за Деня на народните будители (ФОТО ГАЛЕРИЯ)

Pan.bg 02 ное 2016 | 00:28 views (27053) commentaries(0)
img Димитър СтавревНа 1 ноември, Деня на народните будители, в НДК в София се проведе среща на кандидат президентската двойка ген. Румен Радев и Илияна Йотова с български младежи. Срещата започна по младежки - с изпълнения на Лора Караджова и още няколко млади изпълнители. Водещ бе Богдан Томов, който също изпълни едно свое парче. След него леко в Холивудски стил на сцената излязоха Корнелия Нинова, председател на БСП; Илияна Йотова, кандидат за вицепрезидент и ген. Румен Радев, кандидат за президент. Те бяха посрещнати с бурни ръкопляскания и скандарания "Победа!".
Всички на крака изслушаха химна на Република България. След това Корнелия Нинова поздрави всички присъсващи с Деня на народните будители. В емоцианално и непринудено слово тя очерта основите задачи през ген. Румен Радев и Илияна Йотова - да донесат генерална промена в България, да се сложи край на сегашното монополизиране на всички власти от една партия. След нея и Илияна Йотова представи своите виждания. Тя гарантира на младежите, че техните проблеми ще са във фокуса на найните правомощия и действия като вицепрезидент.
Под бурните аплодисменти на всички присъстващи ген. Румен Радев поздрови присъстващите с днешния празник и благодари, че толкова много млади хора са останали в България. Ген. Радев отбеляза, че проблемът с нелегалните мигранти е най-голямата заплаха пред България в момента. Той подчерта, че като президент ще поиска:
- промяна в Дъблинскто споразумение за мигрантите,
- ще настоява за подписване на споразумения за реадмисия с Пакистан, Афганистан и Ирак, страни които генерират огромна част от мигрантския поток към България
- ще настоява за незабавна отмяна на Постановление на Министерския съвет №208 за заселване на мигранти на територията на страната с цел решаване на демографски проблеми.
По регламент на срещата тя продължи с по 3 въпроса от 3 области - правомощия на президента, външна политика и национална сигурност. Тук именно пролича огромния капаците на ген. Румен Радев, бързата му реакция, доброто познаване на тематиката и обширни познания на актуалните теми за българскот общество.
По темата за правомощията на президента, ген. Румен Радев отговори, че за него не е пробелм тяхния ограничен обхват, за него цел ще е не промяната им, а изпълването им със съдържание и използване на всички правомощия - Консултативен съвет по национална сигурност, вето, обращения
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >
към Парламента и народа.
По темата за външната политка, ген. Румен Радев подчерта, че България и нейнти институции е крайно време да отговорат на предизвикателното изявление на турския президент Реджеп Ердоган. По думите на ген. Румен Радев България трябва да направи така, че ЕС и НАТО да си сътрудничат с Русия в борбата с ислямските заплахи и тероризма.
Генерал Румен Радев определено разчупи обставокат, като отиваше до задаващите въпросите и им отговаряше лице в лице. Въпросите задаваха млади хора - университетски преподаватели, учителки, млади бизнесмени, специализаращи лекари, студенти.
По въпросите на националнаа сигурност, ген. Румен Радев изрази учудването си че Законът за Консултативния съвет по национарлна сигурност не предвижда в него да влизат министрите на здравеоопзаването и на образованиято, сфери които са от изключителна важност.

Ген. Радев и Илияна Йотова видимо се впечатлиха от видео обращение от младежи от град Тараклия в Молдова, където живее компактна група хора с българско самосъзнание. Това даде повод на ген Радев да каже, че ако бъде избран за президент, първите места които ще посети не са Москва, Вашингтон или Брюксел, а българските общини в Молдава, Украйна и Западните покрайнини в Сърбия. Той също така подчерта, че ще съдейства за опростявяне на даването на гражданство и български паспорти на българите живеещи зад граница.
И Корнелия Нинова, и Илияна Йотова и ген. Румен Радве впечатлива с ясна и бърза мисъл, без са чета предварително подготевни текстове, с пряк контакт с публиката.
Срещата продължи с музикална програма.

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Смразяващо уверен и убедителен ген. Румен Радев на среща с младежи за Деня на народните будители (ФОТО ГАЛЕРИЯ)

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/20 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка