ГЕН.РАДЕВ - НЕНЧЕВ ЗЛОУПОТРЕБИ С МОЯ РАПОРТ! НЕ Е ЧЕЛ И НЕ ПОЗНАВА ВОЕННИТЕ ЗАКОНИ!

Pan.bg 03 ное 2016 | 12:35 views (3094) commentaries(13)
img
Ген. Румен Радев: Министър Ненчев злоупотреби с моя рапорт за освобождаване от служба

Минстърът явно не е чел член 69 от Конституцията, където пише, че за говорене от парламентарната трубуна отговорност не носят само депутатите, но такава носи министърът, и той, като такъв, ще я понесе, категоричен беше Радев


Кандидатът за президент, издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от БСП, ген. Румен Радев посети столичния квартал "Младост – 1", където се срещна с младежи, а по-късно и с граждани от квартал „Изгрев”. Това съобщиха от пресцентъра на НС на БСП.

Пред тях той обясни, че ще бъде президентът, от който България има нужда, и като такъв никога не би подкрепил несправедливост и злоупотребите, като тези на сегашното управление на страната. Като пример за подобно поведение, той даде изявлението на министъра на отбраната Ненчев по негов адрес, като го нарече манипулативно и инсинуация.

„Министърът на отбраната претендира, че е юрист, а показва непознаване на законите и своите собствени наредби. Той за пореден път злоупотреби с моя рапорт за освобождаване от военна служба. Министър Ненчев представя нещата така, сякаш съм против съвместната въздушна охрана, но забрави думата заплащане. Аз съм против България да плаща за това”, категорично заяви ген. Румен Радев. Той обясни също, че е против страната ни да изпраща сигнали към съюзниците ни от НАТО, че българските държавници нямат воля да инвестират в собствени отбранителни способности.

„Това, което министър Ненчев направи от парламентарната трибуна по повод моето заплащане и обезщетение са негови инсинуации. Сумите, които съм получил са от обезщетение и са 20 заплати, както и такива от неползвани отпуски”, посочи ген. Радев. Той обясни, че ги е получил, защото е бил командир в базата в Граф Игнатиево и е провеждал учения.

„Нямаше инструктури и съм летял непрекъснато, за да обучавам младите летци и за да не се прекъсва дежурството по съвместната охрана”, посочи генералът. По думите му министър Ненчев демонстрира непознаване на собствените му наредби, като това си личи и по повод тази, регламентираща допълнителното заплащане за специфични условия на труд при изпълнение на военната служба. „В нея никъде няма заплащане на летателен час”, коментира той. По думите на Радев министърът си е позволи поредната инсинуация в тази връзка. „Това
заплащане е постоянно, независимо от това колко часа се лети, и се получава от всички летци”, обясни генералът.

„Минстър Ненчев явно не е чел член 69 от Конституцията, където пише, че за говорене от парламентарната трубуна отговорност не носят само депутатите, но такава носи и министърът, и той, като такъв, ще я понесе”, категорично заяви Румен Радев. Генералът обясни, че ако министърът го притесняват получените обезщетения, при това абсолютно законно, както на всички военнослужещи, защо не е предприел мерки.

„Нека да изнесе данни за напусналите армията полковници, майори, генерали с какво са си тръгнали. Нека и да каже тези, които са около него в момента и са на летателна длъжност, дали не получават повече от мен, като месечно летателно възнаграждения. И да каже дали по този начин ще стимулира летателния състав”, заяви ген. Румен Радев. Той попита още, докога министър Ненчев ще разделя състава? „Нека и да каже, ако тези около него си тръгнат в момента, с какво обезщетение ще го направят?”, попита също той.

„С г-н Ненчев ще се видим някъде на друго място”, каза накрая ген. Румен Радев.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 13

 1. #1
  Щилиян Петров 03 ное 2016, 13:43
   
  6
   
  11

  Мен като гражданин и избирател ме интерисува следното: Вярна ли е цифрата 132 000 лв., които Радев е получил като обезщетение при напускане на БА.
  1. Ако не е вярна Радев да отрече публично, каквото той не е направил до момента, и да си потърси правата по съдебен ред.
  2.Ако е вярна посочената цифра, се вижда, че 132 000 лв. разделени на 20 заплати се получава по 6600 /шест хиляди и шестстотин/ лв. месечна заплата. Тази сума е повече от три пъти по-висока от месечната заплата на летеца в България.Тогава Радев трябва да обясни как си е докарал такава висока заплата през последния си работен месец юли, когото не е имало особено натоварване на учебните полети. Само да вметна, че парите за летене- т.нар. летателни, не зависят от броя на полетите. Това обяснение Радев дължи на своите подчинени, които го възприемат за кумир и разбира се на гражданите, които го възприемат за почтен човек и патриот.
  Нито Ненчев е обяснил пред народа, защо Радев е получил три пъти по високо обезщетение от другите военнослужещи, нито пък Радев се е защитил и обосновал.За пореден път Народа, не може да разбере истината, защото и Ненчев и Радев само говорят, без никакви факти и доказателства. Така че, докато не се обосноват Ненчев и Радев, може и единия да е прав, може и другия да е прав , т.е. Нито Ненчев да е виновен, нито Радев да е почтен и патриот.Призовавам Ненчев и Радев, да внесат яснота по този въпрос, вместо да се "плюват" по медийте, а пък народа е достатъчно мъдър и ще си направи правилните изводи. Това е полезния начин за политическа агитация, а не само говорене, както е в случая. Всеки гражданин има глава на раменете и няма нужда от политическа агитация, а има нужда от истината, която винаги до сега се спестява .

 2. #2
  о.з.13 03 ное 2016, 14:08
   
  8
   
  2

  Напротив, ген. Радев обяви, че е получил 71 000 лв. за обезщетение и неизползван отпуск.

 3. #3
  Щилиян Петров 03 ное 2016, 14:20
   
  5
   
  10

  Отговор на коментар: #2

  1. Кога и къде е обявил Радев тази цифра?Публикувайте го.
  2. Ако е вярна посочената от теб цифра, това значи че генерала не е ползвал нито ден ПГО в продължение на 5 години, които му се изплащат при прекратяване на договора. Не знам кой човек ще повярва на това. Според мен изобщо не е за вярване.

 4. #4
  бгбгбг 03 ное 2016, 15:08
   
  12
   
  3

  До #1 Щилиян Петров.
  Това което е взел Радев, не го е взел като е ограбил някоя банка.
  Това което е взел е това което са пресметнали финансисите в Министерството на отбраната, че трябва да му изплатят съгласно Българските закони. От неговите обяснения, които може да подкрепи и с доказателства, това са:
  - 20 заплати които му се полагат за прослуженото в БА време;
  - обезщетението за неизползвана отпуска за няколко години;
  - парите за дрехи които му се полагат за съответната година.
  Ако имаш някакви претенции към Българските закони обърни се към Парламента и депутатите!

 5. #5
  Щилиян Петров 03 ное 2016, 15:23
   
  5
   
  9

  Отговор на коментар: #4

  Това всичко е О.К. Само, че Вие агитаторите за Радев отговорете, защо редовите военнослужещи се задължават да си използват ПГО, а Началниците НЕ и то в продължение на години. Това морално ли е или може би голям патриотизъм, достоен за подражание. Да оставим настрана, факта, че наредбата за отпуските, не се спазва от самия Началник, та какво останало от подчинените му. Този факт е истински пример за това, КАКЪВ ЧОВЕК НЕ ТРЯБВА ДА Е БЪЛГАРСКИЯ ПРЕЗИДЕНТ.

 6. #6
  Коментиращ! 03 ное 2016, 15:34
   
  7
   
  2

  "„Министърът на отбраната претендира, че е юрист,..."
  ................................................................................
  Като български гражданин и данъкоплатец бих желал публично достояние да стане дипломата за юрист на Министър Ненчев! Да видим нивото на образованост на лицата от изпълнителната власт, които определят съдбините ни!
  П.П. Когато аз се пенсионирах ми начислиха 28 заплати, от които 8/осем/ отидиха за данък!

 7. #7
  ЧИЧКО СИМИТЛИ 03 ное 2016, 16:14
   
  5
   
  3

  Маргарита ***:
  “Пенсионираният натовски сватбен генерал Румен Радев е назначен за кандидат-президент от г-н Ерик Сет Рубин. Госпожа Нинова е по волята на Вашингтон. Впрочем, веднага щом я избраха за лидер на БСП, тя замина за Америка. … За другото се сетете сама по принципа на дедуктивното мислене.“

  Николай Марков: “Да, съгласувано е с посолството на САЩ и ако слушате внимателно, той не го крие.“

  Николай Марков, Фейсбук
  http://bultimes.com/nikolaj-markov-v-zakona-za-otbranata-i-vaorazhenite-sili-e-zapisano-yasno-che-generalski-pagon-se-dava-samo-za-osobeni-zaslugi-kam-darzhavata-general-radev-nyama-nito-edna-registrirana-takava-za-tsyal/ - See more at: http://www.pan.bg/view_article-58-357946-Neizvestno-ot-karierata-na-gen-Radev-pravi-prezentaciya-pred-avstrijskiya.html#sthash.CYj6DiZR.dpuf

 8. #8
  о.з.13 03 ное 2016, 18:03
   
  5
   
  1

  За #1,#3,#5: Напишете в търсачката на сайта -"ген.Радев, обезщетения" и прочетете. Казал го е преди 5 дни.Това, което казвате за отпуските просто не е вярно. Преди години беше трудно военнослужещите да ползват домашния си отпуск. Преди 5-6 години имаше кампания за неизползвани домашни отпуски на всички държавни служители и пресата беше пълна с примери за министерства със служители неизползвали домашен отпуск по 10 год. И тогава /за годината не съм сигурен, но беше 2011-2012 г./ се реши, че домашен отпуск може да се ползва в рамките на календарната година, а за следващата може да се отложат с разрешение на прекия началник до 10 дни. Ако министъра му е разрешавал да не си ползва отпуската, е друг въпрос. А неизползваната до тогава отпуска може да се ползва по желание или да остане за изплащане при напускане. Имайте предвид и това, че тогава отпуските на военнослужещите бяха 30 дни плюс още до 10 според годините служба. А 40 дни при изплащане са равни точно на 2 заплати. За това бяха намалени. И това важи не само за генерал Радев, а за всички военнослужещи и е масово явление не само в армията.. Не съм агитатор на Радев, но защо министър Ненчев не обяви как са пенсионирани други генерали и адмирали пенсионирани на скоро. Според мен за всички е спазен закона.

 9. #9
  дядо Йоцо 04 ное 2016, 08:50
   
  1
   
  3

  Отговор на коментар: #5
  Всички военнослужещи знаят, че задължителният характер на ползването на отпуските е само на книга. Повечето военнолужещи не могат да си ползваъ отпуските в пълен размер поради големите съкращения преди 10-15 години, а сега и поради многото вакантни места в и без това малките щатове.
  Натрупването на неползване отпуска започна точно преди 10- 15 години, когато се направиха драстични съкращения, а задачите пред армията останаха същите. Затова сега се трупа неползвана отпуска и извънреден труд, но за извънредния труд нищо не казваш Щиляне, защо така бре, пиле шарено :) Поръчка на Ненчев ли изпълняваш :)
  Смешник...

 10. #10
  bbb 04 ное 2016, 15:11
   
  0
   
  1

  Мисля миналата година банкянската тиква взе около 45 000 лв. за неползван отпуск, ама тогава всички мълчаха, като бити гъзове...

 11. #11
  *** 04 ное 2016, 15:28
   
  2
   
  2

  Коментарът е цензуриран, заради обиди /нецензурни изрази/ груб тон/ разпространяване на неверни твърдения/ не е по темата. Admin

 12. #12
  дядо Йоцо 04 ное 2016, 18:32
   
  1
   
  3

  Отговор на коментар: #11
  Йовов на 6.11. вечерта пак ще си говорим... :)

 13. #13
  колю 04 ное 2016, 23:09
   
  0
   
  2

  И аз като Йоцо живея в паралелна вселена!

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка