Warning: getimagesize(): SSL operation failed with code 1. OpenSSL Error messages: error:14090086:SSL routines:ssl3_get_server_certificate:certificate verify failed in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 197

Warning: getimagesize(): Failed to enable crypto in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 197

Warning: getimagesize(https://cache2.24chasa.bg/Images/Cache/824/Image_7095824_126.jpg): failed to open stream: operation failed in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 197

Северин заловен по бежовия калъф от телефона на Виктория (Обзор)

Pan.bg 11 окт 2018 | 00:10 views (1821) commentaries(2)
img .24chasa.bg
ДНК уличава духналия в Германия Северин Красимиров, по неговите дрехи има кръв на журналистката

След няколко неуспешни проверки на регистрирани за изнасилвания, хора от близката лудница, задържан чужденец и неизлязла ДНК полицията започва да смята, че журналистката Виктория Маринова е убита заради грабеж. Преглеждат се записи от камери, разпитват се свидетели. Така се стига до видео, на което младеж е заснет да тича из Русе с телефон със специфичен бежов калъф в ръка.

Свидетел е посочил, че момче с подобно описание бягало по алея в парка, където е убита журналистката Виктория Маринова, а камера засякла движението на 20-годишния мъж, който е същия като бягащият из града.

ДНК експертиза и кръв от Виктория са открити по дрехи в дома на Северин Надеждов. По тези две улики криминалистите стигат до убиеца на момичето, който е избягал в немския град Щаде в неделя - ден след изнасилването и последвалата смърт на тв водещата. Северин е задържан там във вторник вечерта.

Първоначално криминалистите от Главна дирекция “Национална полиция” и колегите им от ОД на МВР - Русе

започнали с разпити

на свидетели и

проверка на ДНК с

тази на регистрирани

за изнасилвания

и блудства в

Русе и региона

Проверили и близката психиатрична клиника, но всички били оневинени от експертните справки с генетичен материал, какъвто имало по трупа на изнасилената 2 пъти жена. За смъртта ѝ 8 часа в ареста прекара и румънец с украински паспорт, който водел скитнически начин на живот. И той обаче бил невинен.

Бившето гадже на Виктория от гимназията също бе проверено. Ученическата любов на журналистката нямал алиби за убийството и дори дал противоречиви резултати, граничещи с лъжа, на тестове с полиграф, но ДНК експертизата напълно го оневинила.

Желязно алиби пък свалило подозренията от бившия съпруг на жената. Липсата на травми по лицето ѝ освен един удар, който е бил с юмрук или от повалянето на жената на земята, също насочили криминалистите, че убийството не е дело на близък. При такива случаи нападателят цели да наранява лицето, за да накаже жертвата. Виктория има множество рани там, но те са от триенето на главата в предната и задната част по време на двете изнасилвания.

Версията за

убийство, свързано

с работата ѝ, също

не се потвърдила

При подобни поръчки извършителят не оставя следи и рядко действа в светлата част на денонощието.

Затова
именно телефонът на момичето се превърнал в основен елемент за разгадаването на убийството ѝ. Водещата версия била грабеж, от София дошли полицаи, които са ръководили секторите за тези престъпления в СДВР и Националната полиция. Днес те са на високи постове в главната дирекция, а още в първия ден на пристигането на един от тях убиецът бил разкрит и задържан в Германия. Затова криминалистът е сред фаворитите за наградата “Полицай на годината”, която ръководеният от него тогава сектор грабна през м.г. в отборната класация.

При разследването се установило, че младежът, който в парка се вижда само в далечината (записи от видеото бяха разпространени в медиите), тича и из града. Към първата камера полицаите са насочени от 4-ма души, които Северин подминава в парка, докато бяга.

Късмет обаче е, че няколко души, сред които и бившият съпруг на Виктория, носят други записи от различни точки в града. На тях Красимиров се вижда доста по-добре, а експертиза с ръста му показва, че е същият като на самотния бегач от парка. Последвала сложна техническа експертиза, която навързала движението на Красимиров до дома му. Там полицаите открили дрехи, напоени с кръвта на Виктория. ДНК експертизата потвърдила, че е нейната. При справка с генетичния материал от трупа на младата жена и този на Северин, който бил по дрехите му, също излязло пълно съвпадение.ъ

Младежът е регистриран за кражба на цветни метали като 10-годишен, но не му е вземана ДНК, тъй като престъплението не е против личността и не се отличава с висока степен на опасност на извършителя.

Веднага за разпит били отведени лелята и съпругата на младежа. Те казали, че е духнал в Германия още в неделя. Там живее майка му, както и вторият му баща. След продължителни разпити роднините казали, че Красимиров признал пред тях за убийството на Виктория. Той не разказал детайли, а близките му няма да носят отговорност, тъй като имат право да не съобщят данни, уличаващи техни близки в престъпление.

Макар именно

роднините да

са посъветвали

момчето да бяга,

те не са

му помагали

при изчезването.

За разпити са били отведени и двамата другари на Надеждов, които го закарали до границата с Румъния. Разпитват ги вече втори ден, за да се изясни дали са знаели за убийството. Ако се докаже, че да, то те може да бъдат обвинени в помагачество за бягството.

Междувременно полицията проверява дали Красимиров не е имал съучастник. Той не е споделил подобно нещо пред близките си, но не им е разказвал в детайли. Друга проверка трябва да установи дали 20-годишният младеж е получил поръчка да ликвидира младата жена, или я е нападнал с цел грабеж и изнасилване.

Красимиров още не е разпитан от български разследващ полицай или прокурор. Засега той е обвинен за убийство и може да получи от 10 до 20 г. затвор. Чака се екстрадицията му от Германия, документите вече са изпратени.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 2

 1. #1
  blq blq 13 окт 2018, 19:31
   
  1
   
  0

  стъкмистика

 2. #2
  volxov5 16 окт 2018, 22:03
   
  0
   
  1

  АМИ АКО Е ИСТИНА ….!

  Майстор Данаил Делчев: Виктория имаше черен колан по „джу-джуцу“, а през 2005 спечели градско първенство за девойки.
  Тя е имала „черен колан“ до джу-джуцу, а преди 13 години, през 2005 – като е била на 17, е спечелила градския шампионат по „семи-контакт“ по таекуондо за девойки.
  Това съобщи майсторът 7-ми дан Данаил Делчев – инструктор в Русе.
  Вики е тренирала в школата му.

  МИ АКО Е ИСТИНА

  Виктория Маринова е имала 3 разговора с висши служители на ДАНС в деня преди да излъчи скандалното предаване за далаверите Бойко в “ДжиПи Груп” и интервютата с журналистите от “Биволъ”.Скандалът “ДжиПи Груп” не е потулен още, макар че успяха да потулят убийството, като го приписаха на 21 годишен извратен ром.
  Но самият скандал се вихри, и е свързан с абсолютните върхове на олигархията – вкл. Валентин Златев и Бойко Борисов.

  Най-вероятно ДАНС са се обаждали, за да “помолят” Вики да не пуска “биволите”, но тя не се е съгласила…

  АМИ АКО Е ИСТИНА


  Приятелка на Вики от Холандия: Говорихме в 12:20… Камерите сочат Селяйдин като “бягащ” в 12:11…

  Виктория говори с мен към 12:20. Проверих историята в телефона си – толкова е

  Т.е. той най-вероятно бяга, защото бърза на някъде, а не защото бяга от местъпрестъплението. Поне до сега не е е известно мъртвец да е говорил по телефона.

  Много интересно е и, че самият телефон се води “изчезнал”. Няма го никъде. Първоначално обявиха, че е откраднат от убиеца, но после не го намериха в дома на Селяйдин.

  Ще попитате, защо просто не го подхвърлиха като всичко останало?

  Много просто – защото знаят че информацията в телефона трудно може да се изтрие истински. Трябва професионална техника и работа на експерт, за което няма време. В тези устройства нищо не се трие, само мястото се обозначава като празно.

  Т.е. те са видели разговора с приятелката и в 12:20 и ако телефонът се появи, след това дори да е изтрито от него, може да се възстанови. Така телефонът изчезва.

  Разбира се, остава рискът да се засече разговорът в системата на мобилния оператор. Там най-вероятно службите вече са взели мерки. Те имат специални администраторски акаунти и могат да ровят по абсолютно всички мрежи на операторите и да променят каквото искат.

  АМИ АКО Е ИСТИНА

  Супер измамата на Бойко Борисов с “убиеца” Северин е на път да рухне за часове.
  Германският адвокат Вернер Хофер – назначен като служебен защитник на Северин, обяви току що, че клиентът му има твърдо “алиби”.
  “Клиентът ми има печат в паспорта си от германската гранична полиция от 4 октомври. В момента сме поискали и записите от камерите на пункта, през който е минал. Категорично това момче не е било в България в деня на убийството” – каза Хофер.
  Направихме си труда и да проучим Северин. Той живее сам, а майка му му праща пари от Германия. Отишъл е да я види. В този момент къщата му в Русе е била съвсем празна – т.е. идеална за службите да подхвърлят каквито са им нужни “доказателства” там.
  Най-вероятно също от къщата е взет и генетичен материал от “убиеца”, за да бъде придаден към жертвата.
  С печат в паспорта обаче, и записи от летището, пред германски съд този театър няма как да мине.
  А Бойко Борисов да се готви или за оставка, или той самият да увисне на въжето…

  АМИ АКО Е ИСТИНА

  Няма никакво изнасилване, всичко е лъжа.

  Това обяви току що пред изхода на Патологията в Русе д-р Васил Михайлов – дългогодишен криминален лекар.

  “Абсолютно никакво изнасилване няма. Лъжат ви. Дори не е душена. И това ви лъжат. Има два куршума в тила. Убита е на място…”– каза докторът.

  В очите му имаше сълзи, докато говореше и даде да се разбере, че върху него и колегите му е оказват натиск от най-високо място, за да измислят фалшива аутопсия.

  “Няма никакъв биологичен материал. Няма следи. Това е професионално убийство. Пистолетът е “Дезърт Ийгъл” със заглушител. Такъв струва 15 хиляди евро на черния пазар. Имат го само професионалистите” – обясни докторът и добави, че в кариерата си е виждал само 5 случая на убити с толкова скъпо оръжие, и всички са били поръчкови престъпления.

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка