ТЪЖНА ВЕСТ: ПОЧИНА О.З. КАПИТАН I РАНГ НИКОЛАЙ НИКОЛОВ - КОМАНДИР, ОЛИЦЕТВОРЯВАЛ ДУХА НА "ТИХИНА"

Pan.bg 23 дек 2020 | 21:47 views (1251) commentaries(0)
img
„Тихина“ загуби о.з. кап. I ранг Николай Николов – командир, олицетворявал духа на МСРО
Източник: https://flightzone.bg/

На 19 декември след известно боледуване този свят завинаги напусна о.з. капитан I ранг Николай Лефтеров Николов – един от първите командири на военно формирование 22580 и сред основоположниците на „Тихина“.

О.з. капитан I ранг Николай Николов е роден на 12 ноември 1946 г. На 29 август 1970 година тогава лейтенант той става командир на Морска специална разузнавателна група (МСРГ). На тази длъжност е до 23 септември 1974 г., когато е назначен за Началник щаб във формированието. Поема командването на „Тихина“ на 20 септември 1978 година от тогавашния командир Иван Мързаков. На 20 август 1982 г. о.з. капитан Николов е назначен на длъжност Офицер в Разузнавателния отдел, отговарящ за в.ф. 22580, а в периода 28 септември 1988 – 24 септември 1989 година е заместник-началник в Отдела.

Настоящият командир на Морския специален разузнавателен отряд (МСРО) капитан II ранг Герман Славов сподели: „Много трудно е да се опише колоритна личност като неговата. Първопроходец, поставил основите на МСРО през 1970 г. Известен е като изключителен професионалист, темпераментен офицер и любим командир на „Тихина“. Хладнокръвен боен плувец, демонстрирал присъствие на духа и мъжество в не една или две критични ситуации във въздуха, под вода и на сушата. Обичан, ценен и търсен събеседник и наставник заради нескончаемото чувство за хумор, мъдрите съвети и не на последно място човеколюбивото отношение към ближния. Носител на духа на „Тихина““.

Съболезнования на близките и приятелите на капитан Николай Николов.

Поклон пред светлата му памет.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка