27 ФЕВРУАРИ - ДЕН НА СИЛИТЕ ЗА СПЕЦИАЛНИ ОПЕРАЦИИ В РУСИЯ! ДНЕС ПРАЗНУВАТ "ВЕЖЛИВИТЕ ХОРА"! ВИДЕО ПОЗДРАВ

Pan.bg 27 фев 2021 | 10:20 views (1933) commentaries(0)
img
pan.bg

Днес е празникът на „Вежливите хора“! Днес е 27 февруари - Денят на Силите за специални операции в Руската армия

Празникът се чества едва за шести път.
В Русия Силите за специални операции започнаха да се формират много по-късно от другите страни. Причините за това са няколко - обективни и субективни. Основата на ССО обаче е съставена от редовни офицери от специалните сили на ГРУ, чиято история от своя страна се измерва в много десетилетия. Така те се основават на солидна основа с огромен боен опит и в Русия, и в други държави.

Датата е избрана с Президентски указ на Владимир Путин - Триумфът на ССО беше осигуряването на мирно обединение на Крим с Руската федерация през февруари-март 2014 г. И година по-късно се появи нов военен празник - Ден на силите за специални операции. Той беше одобрен със специален указ на президента на Руската федерация № 103 от 26 февруари 2015 г.

Струва си да се припомни, че преди шест години въоръжени хора с невидими лица, облечени с много модерни военни облекла и модерни оръжия, действаха в Крим строго в рамките на законността, включително международното право. И те също се отличаваха с учтивост, необичайна за военните хора. Оттогава фразата „вежливи хора“ се превърна в синоним на тези, които получиха честта да служат в ССО. Без нито една жертва Крим бе върнат на Русия.

Като цяло Руските Силите за специални операции са създадени, за да изпълняват най-трудните задачи навсякъде по света. Тяхната разлика, например, от спецотрядите „Алфа“ и „Вимпел“ е, че те не са отделни групи от високопрофесионалисти, а мощни армейски сили на същите професионалисти.

Официално Руските специални сили са използвани само веднъж - в Крим преди шест години. Някои източници обаче твърдят, че руските специални бойци са работили срещу пирати в региона на Сомалия и в други размирни региони през годините. Сега, което на практика не е тайна, тяхната област на интерес вече е Близкият изток, преди всичко Сирия. Там те оперират успешно срещу различни терористични организации.


ВИДЕО ПОЗДРАВ ЗА ВСИЧКИ КОМАНДОСИ, С ЛЮБИМАТА ПЕСЕН:


РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


27 ФЕВРУАРИ - ДЕН НА СИЛИТЕ ЗА СПЕЦИАЛНИ ОПЕРАЦИИ В РУСИЯ! ДНЕС ПРАЗНУВАТ "ВЕЖЛИВИТЕ ХОРА"! ВИДЕО ПОЗДРАВ

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/5 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка